Micke Kågered Racing satsar på STCC med Ahlberg och Möller

Postat av Flash Engineering kl 09:59

Dragracingstjärnan Micke Kågered siktar mot toppen i svensk racing och gör en satsning på STCC 2017. Med egna teamet tar den flerfaldige europamästaren steget från V8 Thunder Cars med Andreas Ahlberg (bilden) och Peter Möller bakom ratten i var sin Volkswagen Golf GTI TCR.
Målsättningen med teamets medverkan är solklar.
– Vi ska fortsätta vår resa mot den absoluta toppen och är med för att leverera, säger Kågered.

I juni förra året offentliggjorde STCC AB byte av tekniskt reglemente – från Solution F till TCR. Det var ett beslut som väckte Micke Kågereds intresse. Efter fyra framgångsrika säsonger i V8 Thunders Cars bestämde hans sig för att teamets fortsatta racingsatsning skulle ske i STCC.
– Vi har gjort en fantastisk resa de sista åren i V8 Thunder Car och etablerat oss väl, men nu när TCR introduceras i Sverige vill vi självklart vara med från början. Reglementet är lockande och vi ser väldigt ljust på framtiden för STCC och skandinavisk racing, säger Kågered.

I STCC nöjer sig Micke Kågered med rollen som teamchef. Den ska han kombinera med en fortsatt EM-satsning i dragracing och ”värstingklassen” Top Fuel Dragster där han så sent som 2015 erövrade sitt senaste EM-guld.

Satsningen i STCC sker i samarbete mellan Micke Kågered Racing, Peter Möller och Dalecarlia Engineering, som är Andreas Ahlbergs team.
Ahlberg, som är från Krylbo i Dalarna, har kört för Micke Kågered Racing i V8 Thunder Cars i fyra säsonger. De två senaste med östgöten Peter Möller som teamkompis.
Ahlberg har sedan tidigt 2000-tal tävlat i svensk racing. Främsta meriter hittills är silverplatsen i JTCC 2009 och SM-bronsen i V8 Thunder Cars 2014 och 2015.
Nu ser han fram emot en ny era i karriären – även om han kört STCC tidigare, 2012.
– Jag har haft fantastiska år med Micke Kågered Racing och mitt team Dalecarlia Engineering och längtar efter att komma igång. Vi har jobbat stenhårt från mitten av förra säsongen för att få alla pusselbitar på plats för en STCC-satsning, säger Ahlberg.

Peter Möller från Linköping gjorde racingdebut i V8 Thunder Car 2015 och har sedan dess stadigt utvecklats som förare.
– Jag har ända sedan barnsben haft en förkärlek för tyska bilar och VW Golf GTI TCR-bilen är riktigt läcker, tycker Möller. Jag ser fram emot att köra vidare för Kågered Racing och jag och Andreas jobbar bra ihop sedan tidigare säsonger.

Senaste nytt