Historisk VM-dubbel för Thed Björk och Polestar Cyan Racing

Postat av Flash Engineering kl 11:09

Thed Björk och Polestar Cyan Racing skrev historia genom att ta två WTCC-titlar i säsongsfinalen på Losail International Circuit, Qatar.
Fyrfaldige STCC-mästaren Thed Björk är därmed den första svenska racingvärldsmästaren någonsin samtidigt som Volvo Cars, Polestar och Cyan Racing säkrar sina första VM-guld i motorsport.

– Att bli den första svenska världsmästaren i racing är något jag drömt om sedan jag började tävla! Jag kan inte sätta ord på mina känslor just nu. Detta är utan tvekan den största händelsen i min karriär. Säsongsfinalen gick enligt våra planer och ett stort tack till alla i teamet, de är lika mycket världsmästare som jag, säger Thed Björk.

Två felfria tävlingar i Qatar gjorde Thed Björk till mästare med 28,5 poäng över huvudrivalen Norbert Michelisz och Polestar Cyan Racing som märkesmästare med samma marginal över Honda.

– Vi började tävla i mästerskapet förra året med en femårsplan på att bli världsmästare. Vi lyckades med det på bara två år. Thed Björk har gjort ett fantastiskt jobb i år och är en värdig mästare. Teamet har lagt ner tusentals och åter tusentals timmar på att tillsammans ta VM-titeln, jag kan inte tacka dem tillräckligt mycket. Detta är vårt största ögonblick i historien av teamet och jag är så stolt över att kunna säga att vi är världsmästare! säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Senaste nytt