​PWR Racing satsar mot trippla STCC-guld

Postat av Flash Engineering kl 18:00

I en livesändning under fredagen presenterade PWR Racing årets förare i teamets satsning tillsammans med SEATs nya varumärke CUPRA. Förutom regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren avslöjades Daniel Haglöf, Philip Morin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky som Dahlgrens kompanjoner i jakten på tre nya guld till dalateamet: förarmästerskapet, teammästerskapet och JSM, som detta år integrerats i huvudklassen STCC. Alla förare upp till 22 år som tävlar i STCC samlar poäng i JSM-tabellen.

Nytillskottet Philip Morin har tävlat med teamet förut, under 2016, då han gjorde ett bejublat inhopp i STCC på Solvalla och senare under finalen på Ring Knutstorp samma år. Morin visade stor potential och har haft dialog med teamet sedan dess. Nu efter en säsong utomlands i Porsche Supercup, supportklass till Formel 1, återvänder han fullt ut till den svenska racingscenen. Morin som är född 1996 kommer att vara med och slåss om JSM-titeln.

– Trots att jag bara gjort två tävlingar för PWR Racing kände jag direkt vilket driv som finns i teamet. Sedan 2016 har utvecklingen gått spikrakt uppåt och jag ser verkligen fram emot att tävla i STCC med mästarteamet denna säsong. Målet är solklart, att vinna STCC tillsammans med PWR Racing, både JSM och SM, säger Philip Morin.

– Philip är en av Sveriges största talanger inom banracing just nu, att han tävlar för PWR Racing – SEAT Dealer Team under 2018 känns väldigt spännande. Han är en kille som passar helt perfekt in i PWR Racing, något som är minst lika viktigt som snabbheten ute på banan. Vi har och kommer alltid att jobba som ett team mot våra mål. Personligen ser jag fram emot en ny säsong där mer av mitt fokus kommer att kunna ligga på tävlandet. Vi mönstrar den starkaste laguppställningen i teamets historia och alla konkurrenter kommer att få jobba hårt för att slåss om pallplatserna, säger Daniel Haglöf.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky började tävla för PWR Racing redan under 2017, då i Junior Team. Nu tar hon steget upp till SEAT Dealer Team där hon tillsammans med sina tre förarkollegor kommer att tävla i en av teamets fyra CUPRA TCR.

– Det här är helt klart ett av de större stegen i min karriär, att tävla i huvudsatsningen hos regerande STCC-mästarna. Förra säsongen var väldigt lärorik för mig med en helt ny bil och många banor jag aldrig ens satt min fot på tidigare. Både jag och teamet har högt ställda målsättningar och jag ser fram emot att tävla med ett helt nytt varumärke i form av CUPRA, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

STCC-säsongen startar den 4-5 maj på Ring Knutstorp i Skåne och avgörs sedan under totalt sex deltävlingar, med final på Mantorp Park den 21-22 september.

 

Notering: CUPRA är ett nylanserat varumärke från SEAT. Först ut att presenteras var tävlingsbilen CUPRA TCR och CUPRA Ateca. PWR Racing tävlar fortsatt som SEAT Dealer Team i STCC, men tävlingsbilarna byts ut till den nya CUPRA TCR.

Senaste nytt