Mattias Andersson byter till världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i STCC 2021

Postat av Flash Engineering kl 07:59

Team MA:GP med ägare och förare Mattias Andersson har köpt en Lynk & Co 03 TCR av Geely Group Motorsport till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, samma bil som Cyan Racing tog VM-guldet i standardvagnsracing med förra året.

– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil, säger Mattias Andersson.

– Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige.

Andersson gjorde STCC-debut 2001 och startar sin 21:a STCC-säsong i år. Han har totalt tävlat genom fyra olika reglementen: Super Touring, S2000, TTA och TCR

– Vi är glada över att kunna välkomna Mattias Andersson till vår växande customer racing-familj, säger Alexander Murdzevski Schedvin, chef för Geely Group Motorsport.

– Det finns ingen förare med mer erfarenhet av STCC än Mattias och vi kommer följa hans framfart noggrant.

Mattias Anderssons STCC-satsning blir det tredje mästerskapet som Lynk & Co 03 TCR-tävlingsbilarna representeras jämsides Cyan Racing i WTCR och Teamwork Motorsport i TCR China.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt customer racing-program, att kunna jämföra bilens prestanda i ett så starkt europeiskt nationellt mästerskap som STCC med en erfaren förare som Mattias, säger Ron Hartvelt, chef för Customer Racing hos Geely Group Motorsport.

– Teamet har precis tagit leverans av bilen och vi önskar dem all lycka till i år.

Andersson slutade på sjätte plats i STCC förra året med två pallplatser då han tävlade med en Honda och siktar högre inför 2021-säsongen.

– Min motivation är minst lika stark nu och vi har kämpat hårt för att få till allt inför min 21:a säsong, vi har stark support från både nya och gamla partners, säger Mattias Andersson.

– Jag slutade på sjätte plats förra året och mitt mål för 2021 är att ta minst tre steg upp i tabellen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park med totalt sex tävlingshelger till oktober.

– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Under 2020 säkrade Cyan Racing FIA World Touring Car Cup-titlarna för förare och team och Teamwork Motorsport förartiteln i TCR China med Lynk & 03 TCR-bilar.

Senaste nytt