Film: Göransson är redo för Nürburgring 24-timmars

Postat av Johan Meissner kl 23:26

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GtCAp7_WzY0[/youtube]

I helgen kör Richard Göransson Nürburgring 24-timmars för fjärde gången. Tävlingen börjar klockan 15.00 på lördag, men redan nu är Göransson på plats vid den legendariska banan i västra Tyskland.
– Det ska bli fantastiskt skoj att köra Nürburgring 24-timmars i år! Det är både min absoluta favorittävling och favoritbana, säger Göransson.

Startfältet och åskådarantalet är som sedvanligt gigantiskt med över 200 startande bilar med i snitt fyra förare per bil och nära 300.000 åskådare ute i skogarna.
– Det är svårt att beskriva vilken folkfest det här är om man inte själv är på plats! En helt oslagbar stämning, säger Göransson.

Under dagen har det inte varit någon körning för Göranssons del utan det har fokuserats på uppvärmning och publikaktiviteter. På eftermiddagen hölls det som många ser som höjdpunkten på helgen – Adenauer Racing Day. Där kör samtliga tävlingsbilar med förare runt banan och ut till staden Adenauer där det hålls intervjuer, autografsession, med mera.
– Det är lika roligt att vara med där varje gång, motorsportsintresset här nere är verkligen något utöver det vanliga, menar Göransson.

I morgon kör kvalificeringen inför lördagens tävling. Det första passet körs tidigt på morgonen medan det andra körs sent på kvällen för att förarna ska få erfarenhet av morgon- och kvälls-körning.
– Jag ser verkligen fram emot morgondagen och jag tror att vi har en mycket bra chans att kvala bra. Under uppvärmningstävlingen här för ett par veckor sedan tog vi ju pole position, vilket gav självförtroende för hela teamet, säger Göransson.

Vi kommer att fortsätta att uppdatera varje dag med filmrapporter! För att följa resultat från kvalificeringen under fredagen och tävlingen på lördag går ni in på – http://www.24h-rennen.de.

Senaste nytt