Göransson kvalar åtta inför Nürburgring 24-timmars

Postat av Johan Meissner kl 23:40

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y8XEzZBDRAs[/youtube]

Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson har kvalat in på åttonde plats i Nürburgring 24-timmars 2008 tillsammans med sina förarkollegor Claudia Hürtgen, Stian Sorlie och Jörg Viebahn.
– Kvalet har gått riktigt bra! Bilen känns mycket bra och dagen har rullat på utan problem. Det ser riktigt bra ut inför morgondagens tävling, säger Göransson.

Förarkvartetten var snabbast i sin klass och hade bara bilar ur de två högre klasserna framför sig. Deras snabbaste tid, 8:50.771, runt den nära tre mil långa banan var 24 sekunder långsammare än snabbaste tid. Trots tidsdifferensen siktar Göransson på pallplats.
– Vi har fördelen av att kunna köra fler varv innan det är dags att tanka jämfört med de vi har framför oss. Givetvis kan väldigt mycket hända under 24-timmar, men vi ska smiska på hårt och klarar vi oss utan tekniska bekymmer tror jag absolut att en total pallplats och klasseger är inom räckhåll, säger Göransson.

Under helgens tävling kör STCC-ärkerivalen Fredrik Ekblom i samma team som Göransson. Den tredubbla STCC-mästaren kör en diesel BMW 320d tillsammans med WTCC-förarna Jörg Müller och Augusto Farfus Jr.
– Körningen har flutit på bra idag och jag är nöjd med bilen! Den är speciell att köra i och med att det är en diesel. Den är extremt snabb i kurvorna fast långsam på rakorna vilket är lite frustrerande. Men jag ser fram emot morgondagen och tror vi kan placera oss högt upp, säger Ekblom.

24-timmars stenhård racing väntar på världens mest utmanande bana med omväxlande väder, över 200 startande bilar, nära 300.000 åskådare – följ våra båda supersvenskar under den legendariska tävlingen på https://www.flashengineering.se!

Tävlingen börjar klockan 15.00 och målgång på söndag 15.00. Under tävlingen kommer vi att uppdatera med både rapporter och filmer!

Live-tidtagning finns på http://www.24h-rennen.de!

Senaste nytt