Richard Göransson kör Nürburgring 24-timmars

Postat av Johan Meissner kl 19:55

Richard Göransson

Flash Engineering-föraren Richard Göransson kommer även i år att ställa upp i den legendariska tävlingen Nürburgring 24-timmars. I år kommer Göransson att köra en BMW Z4 för teamet Schubert Motors och inleder med att köra en VLN-tävling i helgen som uppvärmning.
– Det ska bli fantastiskt roligt att köra 24-timmars i år! Nu i helgen värmer vi upp med VLN och jag siktar på en pallplats, säger Göransson.

VLN-tävlingen körs under 4 timmar och har ett startfält på cirka 200 bilar. Göransson kommer att dela bil med Claudia Hürtgen, Stian Sorlie och Jörg Viebahn.
– Vi har en riktigt stark teamuppsättning och jag tror att vi har en bra chans både på klasseger och totalseger i år, säger Göransson.

Förra året körde Göransson till en klasseger och en total fjärdeplats i Nürburgring 24-timmars. I år är startfältet starkare än någonsin med över 200 startande bilar och extremt många starka förare som Hans Joachim Stuck, Carlos Sainz, Heinz Harald Frentzen, Christian Abt, med flera.
– Jag har inte sett ett sådant starkt startfält förut! Men det känns bara mer motiverande för oss. Vår BMW Z4 är starkare än någonsin och jag har en bra känsla inför tävlingen. Men visst är det mycket som kan hända på 24-timmar, säger Göransson.

Tävlingen Nürburgring 24-timmars körs årligen och lockar alltid ett startfält på cirka 200 bilar. Och det är en salig blandning av bilar, allt från 700-hästars Porsche 911:or till 100-hästars Citroën Saxo.

Den legendariska Nürburgring-banan mäter 25,378 kilometer över varvet och vädret brukar spela en avgörande roll. I och med längden kan det vara strålande sol vid depåområdet medan det ösregnar uppe i bergen där banan slingrar sig. Den spektakulära banan och tävlingen brukar locka hundratusentals åskådare varje år.
– Det finns ingen annan tävling i världen med samma atmosfär! Ordet folkfest är nästan att ta i i underkant. Man kan se lägereldar, fyrverkerier och flaggor under tävlingen. Helt fantastiskt, säger Göransson.

Tävlingen körs imorgon med start klockan 12.00.

Senaste nytt