ETC Cup-kval: Göransson tvåa och Flash sexa

Postat av Johan Meissner kl 16:45

Richard Göransson var näst snabbast i kvalificeringen inför EM-finalen på Salzburgring i Österrike. Trots andraplatsen var Göransson nöjd.
– Andra plats betyder innerspåret in till första kurvan, så jag är mer än nöjd, säger Göransson.

Göransson lyckades inte matcha sitt tidigare snabbaste varv under träningen på grund av trafik på banan.
– Jag brukar inte skylla på det, men i dag lyckades jag få trafik på alla mina varv utom på det sista varvet med det sista settet nya däck. Men tvåa är som sagt den bästa positionen i starten och jag kommer ge Nykjær en hård fight, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson la beslag på sjätte plats, 0.822 sekunder bakom snabbaste tid, som sattes av dansken Michel Nykjær.
– Jag är besviken! Jag hade problem med bromsarna under hela passet, låste upp framhjulen i kurvorna. Men jag vet att jag har farten för att blanda mig in i toppstriden och jag känner mig mycket förväntansfull inför imorgon, säger ”Flash”.

Morgondagen inleds med Warm Up klockan 09.15 följt av den första tävlingen 12.00 och den andra tävlingen 15.00. Båda tävlingarna sänds på Eurosport, den första live 12.00 och den andra eftersänds 18.30.

1 Michel Nykjær Chevrolet Lacetti 1:27.609
2 Richard Göransson BMW 320si +0.283
3 Franz Engstler BMW 320si +0.463
4 Tomas Engström Honda Accord +0.546
5 Kristian Poulsen BMW 320si +0.625
6 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +0.822

Håll utkik efter en film från dagen som kommer upp senare under kvällen!

Senaste nytt