Film: Första testet med Flash Engineerings Saab 9-3 TTA

Postat av Johan Meissner kl 14:29

TTA genomförde tidigare i veckan det första testet med Flash Engineering och Team Tidös Saab 9-3 TTA.
– Den här Saaben är den första färdiga TTA-bilen enligt slutgiltig teknisk specifikation med kolfiberkaross och det känns mycket bra att se den på banan. Vi har haft ett framgångsrikt och genomgående test i Frankrike, något som snart byts mot officiella tester i Sverige inför säsongsstarten, säger Greger Landén, teknikansvarig TTA.

Saaben genomförde ett 100-tal varv på Alés-banan i södra Frankrike med Schweizaren Fabien Thuner som testförare bakom ratten.
– Det här är en mycket kompetent racebil som fungerar utmärkt och jag njuter av varje varv. Jag önskar TTA lycka till och jag kommer att följa mästerskapet noga, säger Thuner.

Bilen är tekniskt komplett med den specifikation som är slutgiltig för årets Elitserien i Racing medan en del arbete återstår med frontaerodynamiken på bilen. Den första kompletta Saab 9-3 TTA är planerad att levereras till Flash Engineering och Team Tidö i nästa vecka.
– Vi förbereder för leverans av ytterligare tre bilar samt karossdelar för det chassie vi redan har i Karlstad. Det känns att säsongen närmar sig och det ska bli mycket kul att sätta tänderna i testarbetet inför säsongsstarten, säger Johan Kvick, teamchef Flash Engineering.

Årets första officiella TTA-tester i Sverige körs på Karlskoga-banan och Anderstorp i början av maj. TTA-förarna får ej testa TTA-bilar innan dess då samtliga förare ska ha samma förutsättningar inför den intensiva testperiod som stundar inför säsongsstarten den 12:e maj på Karlskoga-banan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=glhQU06v37k[/youtube]

Senaste nytt