Alla Saab topp tio – Ohlsson och Haglöf topp tre

Postat av Erik Gustafsson kl 14:53

Falkenberg Motorstadion och Västkustloppet bjöd på årets första riktiga regnpass för TTA-bilarna när de körde helgens första testpass. Ohlsson utnyttjade den upptorkande banan och satte andra bästa varvtid, tätt följd av Haglöf på tredje.

Det första av dagens två testpass bjöd under den inledande halvtimmen på våt asfalt med stundtals regn. Ett viktigt test för Flash Engineering som fick värdefulla erfarenheter om våtkörning, speciellt då det var första riktiga regnpasset för samtliga TTA-förare. Med halva körtiden återstående började banan snabbt torka upp, det drog Linus Ohlsson nytta av och chansade med att byta till slicks – något som föll väl ut.
– Bitvis på banan var det riktigt blött när jag fick på slicksen, men det torkade snabbt och jag fick tre varv. Det räckte och jag fick till en riktigt bra tid, härligt, även om det bara är ett test. Kändes dessutom bra att få köra bilen i väta. Den är otroligt välbalanserad och jag kan ha kontroll hela tiden, säger Linus.

Precis som Linus chansade även Daniel Haglöf och Mattias Andersson med att byta till slicks.
– Kändes riktigt bra. Det var lite lurigt först i vätan, snurrade av banan men ändrade på några inställningar och fick till det betydligt bättre. Gott att känna på bilen i regn, säger Haglöf.
– Ett mycket nyttigt test för oss alla. Visserligen svårt att jämföra varvtider med så skiftande förhållanden men jag fick en bra känsla. Nu hoppas vi på ett torrt andrapass så vi kan se var vi står, fortsätter Andersson.

Robin Rudholm var en av fåtal förare som valde att behålla regndäcken, något som gjorde att han inte kunde prestera lika snabba varvtider på den mot slutet torra banan.
– Vi testade väldigt mycket olika inställningar, men det är alltid svårt med en så upptorkande bana. Vi fick gjort vad vi ville och det var ett nyttigt test med viktiga erfarenheter, avslutar Rudholm.

Dagens andra testpass körs mellan 16:00 och 17:00. I morgon lördag kvalar TTA-bilarna klockan 11:40 inför racet som startat 15:15.

1 Alx Danielsson Citroën C5 47.009
2 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.072
3 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.335

4 Tommy Rustad Volvo S60 +0.347
5 Richard Göransson +1.666
6 Mattias Andersson +2.015
7 Fredrik Larsson +2.172
8 Jan Brunstedt +2.229
9 Fredrik Ekblom +2.417
10 Robin Rudholm +2.824

Se här för kompletta resultat med samtliga varvtider.

Senaste nytt