Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din mailklient? Klicka här.
Hur stort är motorsport i Sverige?
Postat 16 november 2010 av Johan Meissner

Motorsport och STCC samsas med ett stort antal sporter i Sverige. Men hur stort är egentligen motorsporten i jämförelse med till exempel fotboll, hockey och tennis?

Riksidrottsförbundet har tagit fram statistik över de 70 största sporterna i Sverige där man bland annat har tagit fram siffror för besökare på tävlingar och tv-tittare.

Bland åskådare på plats vid tävlingar är bilsporten den tredje största i Sverige, endast slagen av fotboll och hockey. Detta till trots att STCC endast har nio tävlingar under en säsong i jämförelse med till exempel elitserien i hockey som spelar 330 matcher och 55 omgångar under en säsong.

Bilsporten slår sporter som handboll, ridning, friidrott, golf, med flera, i antalet åskådare i Sverige.

Även i antalet TV-tittare står sig bilsporten och framförallt STCC sig väl emot de andra sporterna. I Riksidrottsförbundets undersökning hamnar bilsporten på nionde plats.

I undersökningen inkluderas endast SVT, TV3, TV4 och Kanal 5, vilket gör att sifforna för bilsport, där STCC har majoriteten av tittarna, står sig väl i jämförelse med till exempel TV-bevakningen för trav, alpint och så vidare.

© 2024 Flash Engineering AB. Med ensamrätt. Nyhetsbrevet är producerat av Mediaempire.
Flash Engineering AB, Frögatan 16, 653 43 KARLSTAD, SWEDEN
Telefon: 054-770 44 40  -  Fax: 054-15 03 40  -  Mail: info@flashengineering.se
Klicka här om du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev.