Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din mailklient? Klicka här.
Personligt brev från Jan ”Flash” Nilsson
Postat 12 maj 2010 av Johan Meissner

Hej racevänner!

Starten i STCC 2010 har varit allt annat än lätt. Som vanligt är det många saker som gör ett dåligt race eller två dåliga race.

Vi har tappat sponsorer, fått minskad budget till 2010 och för första gången på tio år fått slopa vårtesterna i utlandet där vädret är bättre. Vi ska uppfylla många partners aktivitetsprogram samtidigt som de flesta befintliga avtal går ut i höst.

Vi har även fått nya starka partners och ser positivt på framtiden vilket gjort att vi ändå ökat våra investeringar i utrustning med 30 % mer i vår budget jämfört med förra året för att göra aktiviteter på ett bättre sätt för er.  Vi försöker att både äta kakan och behålla den, något som inte alltid är lätt.

Det sportsliga hoppades vi att med fyra BMW-år i ryggen så skulle vi kunna vara mer ekonomiska och luta oss mot historiken och rutinen. Men som vanligt så behöver man tur om man gör så, och tur får man bara när man satsar.

Jag har haft ett tekniskt problem (differentialen) på min bil som varit svårare än att hitta en nål i en höstack. Tidsbrist och snöslask på de få testdagarna vi fick till i vår på grund av vädret gjorde inte saken enklare.

Björk blev påkörd i Danmark där jag anser att han borde ha vunnit och som ett brev på posten så tog vi det sämsta teambeslut någonsin under hela min långa karriär att byta till regndäck på två bilar i sista racet på Knutstorp.

Människor är inte felfria och har rätt att ta fel beslut i pressade situationer och det hände tyvärr på Knutstorp när vi låg etta och trea.  Alla i teamet är tävlingsmänniskor och just nu gnälls det och letas fel överallt och vi går varandra på nerverna.

Uppladdningen inför helgen blev hemsk. Helgen började med två tunga besked. Först att en av mina närmaste vänner i teamet vars familjemedlem tog sitt liv, hemskt och oerhört tragiskt, man vet inte vad man ska säga. Och som vanligt kommer olyckor inte ensamma. En person som jag känner varmt för valde att även han ta sitt eget liv en dag senare. Vi skulle träffas, vi diskuterade att han skulle börja jobba för mig igen och få ordning på livet efter en personlig konkurs, jag pratade med honom några dagar innan och han kändes gladare och mer harmonisk, optimistisk. Vi skulle träffas efter racet och åka båt och reda ut om jag kunde hjälpa till. Tyvärr blev det aldrig ”efter racet”. Man blir bara så ledsen och chockad. Racing känns så futtigt ibland.

Nu ska vi ha efterrace-möte och samla oss. De ljusa punkterna är att vi varit med om mycket av detta förut och att vi kört två race, två kval och kvalat tvåa, etta och fyra. När härdsmältan i beslutet satte in i helgen låg vi etta och trea, så speeden finns.

Mitt ”nål i höstack”-problem är löst och äntligen ska vi få till en testdag på fredag på Karlskoga. Prinsen känns stabilare och just nu tittar jag på att skicka honom till en körtränare i England som utbildar racerförare i körteknik. Rookien Linus Olsson, 19 år, är fantastisk duktig ligger just nu fyra i Carrera Cup Scandinavia och vi jobbar hårt med att hitta budget till de sista fyra racen för honom i Carrera Cup. Det är svårt att vara 19 år och vilja bli proffs! :) Men han har i alla fall förutsättningarna ännu så länge.

Vi har även racingsveriges duktigaste mest ansvarstagande mekaniker och tekniker. Gnället äter upp oss från insidan och vi fokuserar just nu på fel saker. Inget ovanligt i ett team som jobbar så tätt ihop och så hårt att man har sina svackor.

Jag har dock medicinen för det och från tisdag 16:00 är det förbjudet att gnälla. Kåt, glad och tacksam är det som gäller nu! (filmcitat från Ogifta par) Sedan tar vi dem på Karlskoga om två veckor! Säsongen är lång och vi har bara börjat!

Ha tröst, sommaren blir lång och varm!
/Janne

PS. Måste lägga till en åsikt om ett mail som kom in precis nu: En utvärdering från Telias kunder på Knutstorp visade topp topp-betyg för vår nya VIP och kundverksamhet! :)

© 2022 Flash Engineering AB. Med ensamrätt. Nyhetsbrevet är producerat av Mediaempire.
Flash Engineering AB, Frögatan 16, 653 43 KARLSTAD, SWEDEN
Telefon: 054-770 44 40  -  Fax: 054-15 03 40  -  Mail: info@flashengineering.se
Klicka här om du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev.