Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din mailklient? Klicka här.
Personligt brev från Jan ”Flash” Nilsson inför TTA-finalen
Postat 24 september 2012 av Johan Meissner

Hej alla partners,

Hösten har varit intensiv! Sponsoraktiviteter har stått tätt mellan tävlingarna. Föreläsningar, köraktiviteter och utställningar med bilarna. Nu drar det ihop sig till final på Göteborg City Arena på lördag!

Det har varit ett omtumlande år på många sätt, skapandet av en ny serie med nya bilar med sportsliga värderingar har inte varit så enkelt som man kan tro. Det BMW och Audi, Mercedes, Ford, Toyota har stora motorsportsavdelningar till och hundratals av miljoner, har Dick, Tobbe, jag och Christian i princip gjort under ett år med kaffepengar i de storas värld och jämsides det vanliga jobbet med att driva team.

Lägg sedan på att vi även har skapat ett helt nytt mästerskap TTA – Elitserien i Racing, köpt eller varit med och byggt Göteborg City Arena och Tierp Arena.

I vanliga fall vill man inte att finalen ska komma utan man vill tävla, tävla, tävla. Men just i år ska det bli skönt att få slappna av och slicka såren efter ett mardrömsår. Här har investeringar och arbetstempo har varit tio gånger över normaldos som i vanliga fall är mycket hög.

Mitt minne av året kommer att bli när TTA-teamen hade ett av våra många många möten. Helt plötsligt så började Dick, som äger WestCoast Racing (BMW-bilarna), att blöda näsblod. Vi hoppas att vi alla överlever finalen :)

Jag hoppas att ni har haft förståelse för den hårda och overkliga situation vi haft denna säsong. Summeringen är ändå helt fantastiskt bra. Visst vi har mycket som ska förbättras och förfinas men till nästa år blir det inte de stora penseldragen utan de mindre och de som syns.

Däremot ska det bli riktigt kul att komma ner till Göteborgsbanan igen. Vi hoppas att Flash Engineerings bilar med Robin Rudholm, Mattias Andersson och Linus Olsson med Team Tidö ska leverera bra racing och ett bra avslut på året. Prins Carl Philip har mycket att leva upp till, i inbjudningsracet i våras segrade Prinsen. Kan han göra om det?

Som ni säker har hört så förhandlar TTA och STCC AB med varandra om 2013. Vart det slutar vet ingen men vi hoppas att det ska vara klart om vi fortsätter med TTA – Elitserien i Racing eller om det finns förutsättningar med STCC – Elitserien i Racing i det snaraste.

Att driva team och arrangemang i motorsport och alla sporter för den delen är ett jättejobb där bara några få klarar det. Östersundsracet och Solvalla är starka race för en serie och vi är självklart intresserade att komma in på de arenorna på samma sätt som STCC vill tävla på våra attraktiva banor Göteborg, Karlskoga, Falkenberg.

Att Östersund ställt in sina betalningar redan inom en månad (i fredags tydligen) efter racet var därför inget positivt. Det visar komplexiteten med att bygga och plocka bort banor och att få ekonomi i det. I helgen kördes Solvalla som vad jag hört blev ett bra arrangemang (det var Östersund också). Kostanden för att asfaltera bygga och plocka bort banan där kommer att bli många gånger dyrare än Östersund, så det är ett riskfyllt uppdrag att flytta från permanenta banor till provisoriska. F1 kör bara på två provisoriska och det är Singapore och Monaco.

Vi förhandlar vidare och hoppas få till det ena eller det andra så fort som möjligt så vi alla vet förutsättningarna och kan bygga 2013-säsongen. Ett 2013 där de stora penseldragen är borta och man kan börja fylla i med ljusa färger! :)

Vi ses!
/Janne

© 2024 Flash Engineering AB. Med ensamrätt. Nyhetsbrevet är producerat av Mediaempire.
Flash Engineering AB, Frögatan 16, 653 43 KARLSTAD, SWEDEN
Telefon: 054-770 44 40  -  Fax: 054-15 03 40  -  Mail: info@flashengineering.se
Klicka här om du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev.