Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din mailklient? Klicka här.
Personligt brev från Jan ”Flash” Nilsson – Ole, dole, doff
Postat 18 augusti 2011 av Johan Meissner

Hej alla,

Vi börjar med en liten snabb rapport om Karlskoga-tävlingen. Vi hade en mycket snabb bil och en tänd chaufför. Tyvärr fick jag inte till det på det komplicerade kvalet. Mycket på grund av en differential som vi tänkte lite fel med och lite på grund av Tommy Rustad som förstörde mitt snabba varv som hade fått in mig i topp åtta.

Detta hade ingen större betydelse eftersom Tobias Johansson missade den dyra asfalterade delen i slutet av rakan och använde sig av det något billigare gräset under inbromsning, vilket resulterade i att han gjorde det klassiska ”ole, dole, doff” när han studsade förbi alla bilar. Och hade jag inte turen att få bli doff? Jo, så där var det slutkört.

Jag startade sist på 18:e plats i andra tävlingen, men bevisade att vi verkligen hade en tänd och snabb chaufför. Jag lovade i VIP:en att jag skulle ”take no prisoners” och köra upp mig hårt, men oschysst och efter tävlingen bli uppkallad till domartornet för reprisalier. Jag tycker att själv att jag gjorde en fantastisk insats – jag körde upp mig från 18:e till 6:e plats, bara fyra sekunder från segraren och jag körde ikapp förare som Rydell och Ekblom. Som jag hade lovat fick jag även ta turen förbi domartornet och fick kritik för hård och oschysst körning, jag fick även med mig en varning där ifrån.

Glädjeämne från helgen: Roar Lindlands tredjeplats i Porsche Carrera Cup. Norrmannen utvecklas hela tiden och han har flyttat sina positioner från 12:a, till 6:a, till 4:a, till 3:a.

Prins Carl Philip blev också oturligt vänd i första kurvan. Han har fortfarande lite svårt att plocka ut den snabba tiden i kval, men i racetempo så var han bara en halv sekund från snabbaste varv, något som är otroligt bra då han fortfarande är en rookie i mina ögon och inte har kört lika mycket som sina konkurrenter.

Igår presenterade TTA, under en presskonferens på Grand Hotel i Stockholm med Poker Wallenberg, en tävlingskalender för 2012 till det nya mästerskapet Swedish Racing League TTA har köpt.TTA är en konstellation mellan team – Flash Engineering, Volvo Polestar Racing, WestCoast Racing, Brovallen Design – och arrangörer – Anderstorp, Falkenberg, Karlskoga, Göteborg samt KAK – Kungliga Automobilklubben.

Vi tror mycket på det här och vi har många idéer för att utveckla och skapa bättre evenemang för oss själva och våra partners. Mer information är på gång – följ oss så länge på www.ttagroup.se.

Hurra! Nu packar vi och åker till Danmark för nästa STCC-tävling nästa helg, hoppas vi ses där allihop! : )

Varma hälsningar,
Jan ”Flash” Nilsson
Flash Engineering AB
Frögatan 16
653 43 Karlstad
Tel: +46 54 770 44 41
jan.nilsson@www.flashengineering.se
https://www.flashengineering.se

© 2024 Flash Engineering AB. Med ensamrätt. Nyhetsbrevet är producerat av Mediaempire.
Flash Engineering AB, Frögatan 16, 653 43 KARLSTAD, SWEDEN
Telefon: 054-770 44 40  -  Fax: 054-15 03 40  -  Mail: info@flashengineering.se
Klicka här om du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev.