Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din mailklient? Klicka här.
Personligt brev från Janne ”Flash” Nilsson inför andra halvan av TTA
Postat 10 augusti 2012 av Johan Meissner

Hej alla,

Då har sommaren tagit slut eller kom den ens? I solstaden Karlstad så har den i alla fall inte visat sig. Badvattnet kröp upp till 17 grader och så lite båt och bad har jag inte haft i detta livet som sommaren 2012.

Men inget ont som inte har något gott med sig! Först har jag inte bränt mig i solen en enda gång, farliga uv strålar har inte badat på min kropp. Inga solkrämer har köpts in. Bränslekostnaden på båt, jetski pch MC är så små så jag tror inte ens jag har ett kvitto :) Jag har sett mycket tv mer tv den här sommaren än på många många år tillsammans, kanske på grund av OS som måste få rekordtittarsiffror, för ute vill ju ingen vara :)

TTA – Elitserien i Racing tuffar på. Vi har kört halva säsongen och rent sportsligt har det varit fantastiskt. Fyra olika segrare på de fyra första racen. Linus Ohlsson, Fredrik Ekblom, Thed Björk och Richard Göransson heter de lyckliga så långt. Alla stora team Flash Engineering, Polestar, WCR har segrat en varsin gång med sina bilar. Endast Citroën och Brovallen saknar seger men då har de pole och en andraplats, vilket inte heller är dåligt i det här gänget.

Nästa toppförare som väntar på seger och har varit nära är Robin Rudholm. Snabb på test och race men det har liksom inte varit stolpe in på kval, men det är inte så konstigt när det skiljer 30 hundradelar mellan de tolv första på kval :) Robin är taggad efter sommaruppehållet så vi håller tummarna.

Just nu har bygget av kanske den häftigaste banan i Sverige startat, Tierp Arena. Racet närmar sig och den 15 september känns inte alls så långt bort. Säga vad man vill men på bara några korta månader har TTA-teamen utvecklat nya bilar som flera länder i Europa är intresserade av, startat en serie, knutit till sig de snabbaste förarna vi har i Sverige, är på G att få SM-status till 2013, renoverat Göteborg City Arena-banan till en toppnivå, i samarbete med Tierp Arena bygga en helt ny bana 50 min från Stureplan :) i en del där Sveriges befolkning bor som tätast.

Jag måste ta tillfället i akt och berömma oss, om någon tycker att vi ser slitna och trötta ut så stämmer detta nog. Vi har gjort det omöjliga under hård ekonomiskt och tid press, och att vi på ett sätt som jag inte i mina vildaste drömmar aldrig trodde skulle vara möjligt, lyckats med detta är helt fantastiskt, och idag känns vd på SAS som ett jobb jag skulle kunna ta för att ta det lite lugnare :)

Som de sista femton åren så sammanställer Flash Engineering en mediarapport. Mediarapporten är beställd av en oberoende mediabyrå som tar fram hur vi jobbar och syns med media. Jag hoppas att ni tar er tid att läsa den för det är mycket positiv läsning, man kan lätt hamna i ett vakum att det inte skrivs eller sänds så mycket om serien eller teamet eftersom man själv kanske inte sett det, men TTA – Elitserien i Racing och speciellt Flash Engineering får både mycket och nästan till 100 % positiv media. Fighten med STCC om vilket mästerskap som media och publik har valt är väldigt tydligt snabba sportsliga bilar med en touch av DTM går hem.

Tydligt är också att TTA – Elitserien i Racing inte nämner eller pratar om STCC, det lilla som nämns är när STCC AB själva skickar ut pressutskick eller pratar om TTA. TTA svarar dock på ett positivt sätt och framställs positivt i media.

Som sagt, vi får väldigt positiv media och mycket material, speciellt Flash Engineering. Jag får fortfarande media på mitt tävlande i GT-klassen ihop med Prinsen. Att Prinsen får mycket media är väl ingen kioskvältare och Prinsens seger i Göteborg City Race gav stort mediavärde. Robin Rudholm ligger också högt på alla listor mycket på grund av sina fina testresultat. Linus Olsson ligger självklart också högt med sina fina resultat.

Ladda ner vår mediarapport här!

Att konstiga regler försvunnit och sportsliga resultat är det som gäller fick vi igen svar på när Martin och Anders Timell på TV4 var och gjorde ett reportage om TTA med Flash Engineering på Karlskogabanan i tisdags. Testet och provkörningen ska visas i två sexminuters reportage i TV4 Morgonsoffan på lördag, passa på och titta på det.

Vi skojade till det med en Timell Grand Prix-tävling och Anders och Martin var alldeles till sig över TTA – Elitserien i Racing, bilarna, förarna och sportsligheten och sa flera gånger att de var imponerade och att det var anledningen till att de kontaktade oss och ville förklara och visa upp serien och några förare i TV4. Ett måste för alla bilintresserade att titta på på lördag!

Jag hoppas att ni tar tillfället i akt och kommer på något av de sista fyra racen Karlskoga 18/8, Anderstorp 1/9, NYA Tierp Arena 15/9 eller finalen i Göteborg City Arena 29/9.

Kontakta René på rene.brofeldt@www.flashengineering.se för att boka VIP-biljetter till någon av återstående TTA-tävlingar med Flash Engineering!

Racinghälsningar från
Janne

© 2022 Flash Engineering AB. Med ensamrätt. Nyhetsbrevet är producerat av Mediaempire.
Flash Engineering AB, Frögatan 16, 653 43 KARLSTAD, SWEDEN
Telefon: 054-770 44 40  -  Fax: 054-15 03 40  -  Mail: info@flashengineering.se
Klicka här om du inte längre vill prenumerera på detta nyhetsbrev.