Robert Dahlgren förlänger med PWR Racing som presenterar ny huvudpartner

Postat av Flash Engineering kl 13:30

2017-mästaren Robert Dahlgren kommer att stå på startlinjen i STCC 2019 med PWR Racing som i dag avslöjade en ny huvudpartner i form av Skellefteå Kraft.

– Jag känner en stor stolthet över det här förtroendet och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans både på kort och lång sikt, säger Robert Dahlgren.

Dahlgren var den förare som kom nykrönta mästaren Johan Kristoffersson närmst i kampen om årets STCC-titel och är ute efter revansch till nästa säsong samtidigt som han blickar mot framtiden.

– Målsättningen är såklart att vinna på banan, men minst lika viktigt är att leda utvecklingen mot en hållbar framtid. Motorsporten har alltid varit ledande i testarbete inom bilindustrin och jag är övertygad om att samarbetet med Skellefteå Kraft kommer att vara en viktig faktor i utvecklingsarbetet mot en hållbar framtid, säger Robert Dahlgren.

Skellefteå Kraft var en viktig samarbetspartner för PWR Racing i projektet PWR 001, en 100% eldriven tävlingsbil, som premiärvisades under finalen på Mantorp Park.

– Visst, alla vill vinna när man står på startlinjen, det är grunden i all sport. Men vi möter alla framtiden med samma utmaning, att skapa ett mer hållbart samhälle. Nu ser vi fram emot att med Skellefteå Kraft som en stark partner vara med och driva utvecklingen mot 100% förnybar energi, både på och vid sidan av racingbanan, säger Daniel Haglöf, vd och medgrundare av PWR Racing.

PWR Racing avslöjade designen för Robert Dahlgrens tävlingsbil till STCC 2019 under eCar Expo i Göteborg. Hans Cupra TCR kommer att bära Skellefteå Krafts lila färger, men samarbetet sträcker sig längre än design och logotyper på bilen.

– Omställningen till en fossiloberoende transportsektor är mycket viktig för att vi ska nå de mål som satts upp både för koldioxidutsläpp och för energisektorn. I Robert Dahlgren och PWR Racing har vi funnit en partner som liksom vi tror på 100% förnybar energi och vill skapa en positiv förändring i samhället med nya smarta tekniklösningar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att främja en hållbar omställning av transportsektorn, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Senaste nytt