Robert Dahlgren sätter kvalrekord och varvrekord på Gelleråsen Arena

Postat av Flash Engineering kl 17:21

Robert Dahlgren slog STCC TCR Scandinavia-varvrekordet på Gelleråsen Arena under dagens kval och säkrade sin sjätte raka pole position i år.

– En galen dag där vi verkligen har fått leverera som ett team efter problemen vi hade under testerna. Tusen tack till alla i teamet! Nu ser jag verkligen fram emot morgondagens tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren missade värdefull tid under testerna inför kvalet på grund av tekniska problem, men satte ändå tiden 1:05.348 i första kvalpasset som han sedan sänkte till 1:05.295 i det andra kvalpasset.

I första kvalpasset var han dock inte helt ohotad då Karlskoga-föraren Mikael Karlsson säkrade sitt hittills bästa kvalresultat med andra plats, bara 96 tusendelar bakom.

– Mitt varv var riktigt bra och jag trodde det skulle räcka till pole, men tyvärr kom Dahlgren och var lite snabbare. Men jag satte personbästa, så det går ju framåt hela tiden. Det ska bli intressant att starta tvåa och siktet ligger kvar på en pallplats, säger Mikael Karlsson.

I andra kvalpasset säkrade Mikaela Åhlin-Kottulinsky en PWR Racing 1-2, två tiondelar bakom sin teamkollega.

– Vi har känt oss stabila hela dagen, så det här resultatet är riktigt skönt. Men det var ett tufft kval, jag var helt chockad över hur mycket tiderna sänktes. Tyvärr fick jag ett jättesläpp under ett av mina snabbaste varv, men trea och tvåa är ändå mitt bästa kvalresultat totalt sett i år som man får vara nöjd med, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var fjärde snabbast i Q1 och förbättrade sig en placering till tredje plats i Q2.

– Lite frustrerande, jag trodde vi skulle ha mer pace. Jag trodde bilen skulle ge mig mer, men vi visste inte riktigt hur den skulle reagera på nya däck efter att vi körde på gamla däck under testerna. Men vi justerade till Q2 och det gick lite bättre. Vi har ändå en stark racebil och jag hoppas kunna klättra, säger Oliver Söderström.

STCC-veteranen Mattias Andersson säkrade femte plats i båda kvalen och närmar sig Tobias Brink i mästerskapet, nu skiljer det bara en poäng mellan dem om andra och tredje plats i mästerskapet.

– Det har varit en okej dag, men jag hade hoppas på att slåss om topp tre. Vi får se om vi kan hitta något i inställningarna inför morgondagen för att kunna avancera i tävlingarna, säger Mattias Andersson.

Audi-föraren Tobias Brink hade däremot ett tuff kval och blev eliminerad i första kvalpasset där han bara kunde sätta tionde snabbaste tid, en placering han kommer att starta från i de två första tävlingarna.

Helgens första tävling startar 10:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1
Resultat – Q2
Komplett mästerskapsställning

Senaste nytt