STCC 2021 närmar sig avgörandet på Mantorp Park

Postat av Flash Engineering kl 11:02

STCC TCR Scandinavia kör årets näst sista tävling på Mantorp Park i helgen där mästerskapsledaren Robert Dahlgren har möjlighet att skriva in sig i historieböckerna som en av en av bara fyra förare med fler än två STCC-titlar.

– Jag tror fortfarande att anfall är bästa försvar. Jag har två tävlingshelger på mig att säkra titeln och jag ser ingen anledning att ändra på vår approach. Det viktigaste är att vara noggrann med detaljer och att inte fokusera på poängen, det får de vid depåmuren sköta. Jag åker till Mantorp för att försöka ta pole och vinna tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren leder mästerskapet med 65 poängs marginal och om han utökar försprånget i mästerskapet med en poäng (till 66 poäng) så står han som klar mästare efter Mantorp Park.

65 poäng är nämligen maximalt antal poäng som går att säkra från en tävlingshelg – skulle två förare hamna på samma poäng är det resultatet i sista tävlingen som avgör.

De närmsta rivalerna som fortfarande kan stoppa honom är PWR-teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky (65 poäng bakom) och Audi-föraren Tobias Brink (81 poäng bakom).

– Mitt mål för säsongen är fortfarande topp tre i mästerskapet. Målet för PWR Racing är att ta hem både förar- och team-mästerskapet och fortsätter vi att leverera som vi gör så ser det mycket bra ut. Jag vill ju vinna tävlingar och finns det möjlighet för det i helgen så kommer jag definitivt att ta den, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Senast STCC tävlade på Mantorp Park la Brink Motorsport beslag på samtliga tre segrar.

– Visst har jag en teoretisk möjlighet att ta hem mästerskapet, men det är inget som står på min agenda inför helgen. Jag kör för en sak och det är att ta hem minst en seger. Vi hade en väldigt bra helg på Mantorp förra året med tre av tre möjliga segrar och det är en bana som jag verkligen trivs på, säger Tobias Brink.

För STCC-veteranen Mattias Andersson är Mantorp Park hemmaplan, en bana där han tagit starka resultat i samtliga reglementen och bilmärken som han tävlat med sedan 2002. I helgen tävlar han för första gången någonsin med sin Lynk & Co 03 TCR på Mantorp Park.

– Vi har testat här tidigare i år och det har fungerat bra, det är en bana som vi kan väldigt väl. Jag siktar som vanligt mot pallen, såväl i tävlingarna som i mästerskapet totalt. Vi hade inte riktigt farten senast på Anderstorp och vi har analyserat det, vi får se vart det tar oss i helgen, säger Mattias Andersson.

Kampen om juniormästerskapet är riktigt jämn inför de två avslutande tävlingarna med bara fem poäng mellan Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström och Kågered Racing-föraren Hugo Nerman, läs mer om det här.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Mantorp Park inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Mantorp Park
Lördag 2/10
09:25 – Test 1
12:25 – Test 2
16:25 – Kval Q1
16:50 – Kval Q2

Söndag 3/10
10:45 – Race 1
13:20 – Race 2
15:29 – Race 3
Klicka här för komplett tidsschema.

Startlista STCC TCR Scandinavia – Mantorp Park
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#29 – Andreas Bäckman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.

Senaste nytt