Junior SM-kampen i STCC tätnar – 5 poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman

Postat av Flash Engineering kl 07:59

Kampen om årets Junior SM-titel i STCC TCR Scandinavia är jämnare än någonsin – inför årets två sista tävlingshelger skiljer det bara fem poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman.
Dessutom lurar Robin Knutsson, som sensationssegrade på Anderstorp senast, på tredjeplatsen 27 poäng bakom.

– Mitt sikte för de sista tävlingarna är helt klart på junior-titeln och att ta min första seger för året, säger Oliver Söderström.

– Hugo är duktig och det kommer att bli tight, däremot tycker jag totalt sett att vi har varit starkare i år och jag tror att vi kan ta hem det.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman säkrade sin tredje pallplats för säsongen senast på Anderstorp, men tappade totalt fyra poäng på Oliver Söderström efter de tre tävlingarna.

– Vi siktar på junior-guldet, men jag ger mig in i de sista två tävlingshelgerna utan för mycket fokus på poängen, säger Hugo Nerman.

– Det viktigaste är att kvala bra, speciellt på Knutstorp där det är svårt att köra om, och att leverera konsekvent i tävlingarna då det är så jämnt i mästerskapet. Jag känner mig absolut optimistisk inför de kommande tävlingarna.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström har totalt tagit sex juniorsegrar i årets mästerskap medan Hugo Nerman har tagit tre, se komplett ställning här.

I totalmästerskapet ligger Oliver Söderström på fjärde plats, 94 poäng från ledning, medan Hugo Nerman ligger på sjätte plats, 110 poäng från ledning, se komplett ställning här.

STCC TCR Scandinavia fortsätter nästa helg på Mantorp Park den 2-3 oktober som sänds LIVE på: plus.stcc.se

Senaste nytt