Andreas Bäckman tar över STCC-stafettpinnen från systern Jessica Bäckman

Postat av Flash Engineering kl 11:55

Andreas Bäckman tar över stafettpinnen från systern Jessica Bäckman och kommer att köra STCC TCR Scandinavia på Mantorp Park för Brink Motorsport.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Sverige igen efter enbart internationellt tävlande de senaste tre åren, säger Andreas Bäckman.

26-åringen tävlar i år, precis som sin syster, i världsmästerskapet för standardvagnsracing WTCR. Senast han tävlade i STCC var 2018 för WestCoast Racing.

– Riktigt kul att välkomna ytterligare en VM-förare till teamet och årets STCC, han har verkligen visat framfötterna i Europa vilket gjort att han hamnat på vår radar, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Vi ska givetvis vara ödmjuka inför uppgiften då det blir första tävlingen för honom i en Audi och första tävlingen tillsammans med teamet. Men vi siktar högt, vi tror det finns potential för att fightas längst upp i toppen.

Andreas Bäckman säkrade bronsmedaljen i TCR UK 2018 och slutade på en fjärdeplats i TCR Europe 2019 med en seger och två pallplatser.

Det blir en intensiv STCC-helg på Mantorp Park för Brink Motorsport-föraren som aldrig tidigare tävlat med en Audi RS 3 LMS.

– Mantorp Park är en bana jag trivts bra på tidigare, så det kommer att bli kul att få köra där igen, säger Andreas Bäckman.

– Med tanke på att det blir första tävlingen för mig i både team och bil, så kommer det att bli en tuff utmaning och jag kommer att ha mycket att lära. Men jag ser fram emot utmaningen och ska göra mitt bästa att leverera ett så bra resultat som möjligt till teamet.

Andreas Bäckman kommer att köra Brink Motorsports andra Audi RS 3 LMS jämsides Tobias Brink som ligger trea i mästerskapet. Satsningen är en del i teamets utvärderingsprogram av nya förare inför 2022-säsongen.

STCC-helgen på Mantorp Park sänds LIVE på: plus.stcc.se

Senaste nytt