VM-föraren Jessica Bäckman kör STCC med Brink Motorsport på Anderstorp

Postat av Flash Engineering kl 07:57

VM-föraren Jessica Bäckman kommer att tävla för Brink Motorsport under helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar på Anderstorp Motorbana.

– Det ska bli riktigt roligt att tävla i Sverige igen, det är två år sedan jag gjorde ett inhopp i STCC och det slutade bra med en pallplats, säger Jessica Bäckman.

– Nu är jag tillbaka igen och denna gång ska jag få prova på en Audi RS 3 LMS för första gången tillsammans med Brink Motorsport som jag ser fram emot att arbeta med. Det blir en ordentlig utmaning med tanke på begränsade förberedelser, men en utmaning som jag ser fram emot.

24-åringen tävlar för det italienska Hyundai-teamet Target Competition i år som den första kvinnliga föraren någonsin i VM-serien FIA WTCR.

2018 körde hon full STCC-säsong med WestCoast Racing och gjorde ett inhopp i det svenska mästerskapet på Anderstorp 2019 där hon säkrade en pallplats.

– Det är riktigt kul att kunna välkomna en VM-förare till teamet och vi har följt Jessicas framfart i Europa de senaste åren där hon visat god potential, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Det ska bli riktigt kul att se vad vi kan skapa tillsammans, även om vi har respekt inför uppgiften då det blir raka vägen in i hetluften med ytterst begränsade testmöjligheter.

Jessica Bäckman kommer att köra den Audi som Kevin Engman tog till en sensationell seger under Kanonloppet för två veckor sedan. Satsningen är en del i Brink Motorsports utvärderingsprogram av nya förare inför 2022-säsongen.

Brink Motorsport ligger på tredje plats i teammästerskapet inför Anderstorp, 123 poäng från ledande team PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-tävlingshelgen på Anderstorp Motorbana körs den 4-5 september och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Senaste nytt