Åtta av åtta möjliga pole positions för rekordmannen Robert Dahlgren

Postat av Flash Engineering kl 16:44

Robert Dahlgren fortsätter sin glödheta framfart i STCC TCR Scandinavia under dagens kval på tidigare Formel 1-banan Anderstorp där han tog ytterligare två pole positions – åtta av åtta möjliga och hans 50:e pole totalt i STCC. Dessutom slog CUPRA-föraren kvalvarvrekordet med tre tiondelar.

– Allt fungerar superbra! Jag trivs otroligt bra med bilen, jag får däcken att fungera när de är som bäst. En stor eloge till teamet, det är ju inte jag som gör detta ensam. Nu är det flat out som gäller i morgondagens tävlingar, säger Robert Dahlgren.

I första kvalpasset säkrade Mikaela Åhlin-Kottulinsky en CUPRA Dealer Team – PWR Racing 1-2 med näst snabbaste tid, fyra tiondelar bakom sin teamkollega.

– Jag är trots allt nöjd efter allt strul som vi hade under testpassen som gjorde att jag fick köra med äldre däck under kvalet. Jag jagar alltid pole position, men vi har ett bra utgångsläge för båda tävlingarna i morgon, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

I sista kvalpasset, som ger poäng till mästerskapet, satte Tobias Brink näst snabbaste tid på sitt absolut sista varv.

– Vi förbättrade oss för varje kvalstint vi gjorde, så det känns riktigt bra med en andraplats. Resultat är starkt med tanke på vikten vi har i bilen. Det går nog inte att åka så mycket fortare än så här under dessa förutsättningar, säger Tobias Brink.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var bara 0.003 sekunder bakom Mikaela Åhlin-Kottulinsky i första kvalet på tredje plats som bästa Volkswagen Golf GTI TCR-förare.

– Jag har lite blandade känslor efter kvalet. Tredjeplatsen i Q1 är bra, men jag känner att det fanns mer i körningen från min sida. Men det är så tight i toppen, så får man inte ihop varvet perfekt så tappar man ett par placeringar. Men jag startar på innern i första tävlingen och ska försöka kämpa mig uppåt. Jag känner mig hoppfull, vi har en bra racebil, säger Oliver Söderström.

I andra kvalet var det istället Kågered Racing-föraren Hugo Nerman som var snabbaste Volkswagen-förare med tredje snabbaste tid, 14 tusendelar bakom andraplacerade Tobias Brink.

– Vi har ett bra utgångsläge inför morgondagen och teamet har gjort ett jättebra jobb med bilen, ett stort tack till dem. Vi satsar definitivt på att klättra ytterligare i morgondagens tävlingar, säger Hugo Nerman.

Robin Knutsson, som kör sin första STCC-säsong i år för Lestrup Racing Team, fortsätter att imponera med femte snabbaste tid i första kvalet.

Brink Motorsport-föraren Jessica Bäckman, som gör STCC-comeback i helgen, missade precis att ta sig vidare till Q2 med nionde plats i Q1, bara 25 tusendelar från åttondeplatsen som är sista plats för att ta sig vidare till Q2.

Helgens första tävling startar 11:20 i morgon söndag och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1
Resultat – Q2
Komplett mästerskapsställning

Senaste nytt