STCC släpper justerad kalender med ny premiär

Postat av Flash Engineering kl 16:02

STCC TCR Scandinavia släpper en justerad kalender för 2021-säsongen där premiären flyttas en månad till Ljungbyhed Park och Ring Knutstorp istället står värd för finalen.

– Det här blev den bästa lösningen för samtliga inblandade parter med tanke på den pågående pandemin och med det här upplägget har vi ett intensivt program från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

Premiären senareläggs till den 4-5 juni på Ljungbyhed Park samtidigt som säsongsfinalen flyttas till Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

– Vi är glada över att åter stå värd för STCC-finalen, en av de största motorsport-händelserna i Skandinavien, säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp.

– Flytten görs för att skapa bästa möjliga förutsättningar till en publik avslutning med en minst lika spännande finaltävling som vi hade här 2020.

STCC TCR Scandinavia kör totalt sex tävlingshelger 2021, en ökning med två jämfört med säsongen 2020.

Efter premiären tävlar mästerskapet i Norrland med Skellefteå Drivecenter Arena, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

I september gör STCC comeback på klassiska Formel 1-banan Anderstorp och Mantorp Park står sedan värd för årets näst sista tävling i början av oktober.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp

Senaste nytt