Testerna i Spanien är över

Postat av Johan Meissner kl 06:31

Under onsdagskvällen lämnade Flash Engineerings trailer Calafat-banan i Spanien och satte kurs mot Karlstad i Sverige. Tre dagars intensivt testande är över och runt 90 mil per bil har körts. Stallchef Janne ”Flash” Nilsson är mer än nöjd.
– Det har gått riktigt bra. Jag har aldrig tidigare haft ett mer sammansvetsat och kompetent stall runt mig. Killarna i stallet har arbetat stenhårt sedan i måndags, säger Flash.

Säsongen närmar sig ordentligt och det blir ingen vila när stallet återvänder till verkstaden. Om två veckor körs det första testet i Sverige på Sturup. Så fort bilarna anländer till Karlstad startar arbetet inför testet. Chefsmekanikern för Flashs bil, Lars Andersson, kommenterar situationen:

– Det är fantastiskt roligt att vara igång så tidigt för en gångs skull. Fjolåret var vi minst sagt efter. Men nu har vi genomfört testprogrammet enligt upplagt schema. Vi fick mycket bra svar på det vi testade. Nu är det dags att åka hem och utvärdera det hela. Vi kommer till Sturup och ska visa var skåpet ska stå, säger Andersson.

Testdagarna har i stort sett varit utan större mekaniska problem. Men Richard Göransson hade en stund under sista dagen med växellådeproblem.
– Det stämmer, det var femte växeln som började hoppa ur. Men det problemet löste mina mekaniker snabbt. Det känns helt underbart att vara igång. Det tuffar på i rätt riktning och det har blivit riktigt mycket körning. Det ser verkligen bra ut, säger Göransson.

Senaste nytt