Flash Engineering redo för STCC-premiär!

Postat av Johan Meissner kl 04:36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q1jDuGxlF_A[/youtube]

Med mindre än tre dagar kvar tills startskottet går för 2007 års STCC säsong på Sturup Raceway råder det febril aktivitet i Flash Engineerings lokaler. Trailern packas full med delar, däck och bilar. Stallets två stjärnförarare Janne ”Flash” Nilsson och Richard Göransson börjar känna av premiärnerverna.
– Nu känns det att premiären äntligen är här, säger Göransson. Det ska bli så förbaskat roligt att köra igen! Vi har förberett oss väl under vintern med extremt mycket tester. Vi har redan kört en halv säsong i bara testmil.

Även Janne ”Flash” Nilsson har legat i hårdträning under vintern med dagliga träningspass och kickboxing.
– Nu ska det bli åka av! De andra får akta sig, vi har tränat allt och kommer förberedda till tänderna, säger Flash.

Siktet är högt ställt inför årets säsong. Efter en svår inledning av 2006 års säsong avslutade Richard Göransson starkt med att vinna fyra av de fem sista tävlingarna.
– Vi satsar stenhårt och jag skulle bli förvånad om vi inte slutar mycket högt upp i mästerskapet när säsongen är över. Men det kommer att bli tufft, startfältet de senaste åren håller mycket hög standard och det är svårt att lova ett resultat. Men givetvis så satsar vi på att sluta etta och tvåa i mästerskapet, menar Flash.

Inför årets säsong är tävlingsschemat ändrat och all tävlingsaktivitet ligger nu på söndagen. Dagen börjar med ett test på 45 minuter, följt av kval och superpole som avgör startuppställningen för tävlingen. Precis som förra året är tävlingen 40 minuter lång med ett obligatoriskt depåstopp.

Under hela säsongen fortsätter de täta uppdateringarna av videobloggen och ni kan följa stallet på riktigt nära håll. Tävlingarna sänds som vanligt i programmet Race på SVT2, måndagar 22.30-23.00.

Senaste nytt