Hårt arbete med Göranssons bil inför Knutstorp

Postat av Johan Meissner kl 05:02

Trots den stora kraschen under STCC-premiärens kval där Richard Göranssons BMW blev förstörd är det god stämning hos Flash Engineering. Arbetet med att reparera bilen är i full gång.
– I morse pratade jag med min teamchef och de är i full gång att fixa till bilen. Min förstemekaniker Johan ”Skylla” Skyllqvist håller på och plocka ner i beståndsdelar för att sedan flytta över till det nya chassiet, säger Göransson.

Vid lunchtid lämnade två mekaniker Karlstad för att åka till BMW Motorsport i Tyskland och hämta upp ett nytt chassie. Chassiet är redan förberett med burbåge, lättning och korrekt lackering. I och med detta spar stallet nästan fyra dagars arbete.

Som tur var är Göransson helt oskadd efter den kraftiga smällen, till skillnad från hans bil.
– Jag har själv varit iväg hos en ryggexpert på morgonen. Det ser ut som att jag klarat mig utan några som helst skador. Ingen röntgen behövde genomföras. I kväll skall jag till en massör för att få lite lättare massage så jag inte stelnar till i kroppen.

Det är mindre än 13 dagar kvar tills nästa tävling börjar på Knutstorp och det kommer att bli många långa timmar i verkstaden för mekanikerna.

– Jo, det blir en del arbete. Men vi kommer att hinna färdigt innan premiären, något annat finns inte. Man får försöka se det positiva i det hela, Richard är hel och det skadade chassiet kan vi antagligen reparera och använda som promotionbil, säger Johan ”Skylla” Skyllqvist.

Senaste nytt