Janne ”Flash” Nilssons spåkula 2007

Postat av Johan Meissner kl 11:38

Janne ”Flash” Nilssons spåkula 2007

Här är mina gissningar – för det är inget annat. Mästerskapet är stenhårt och det är mycket svårt, kanske helt omöjligt, att veta vilka som kommer att vara i topp. Som ni ser så är jag själv inte med på min lista. Det känns bara patetiskt att bedöma sin egen insatts, det får ni göra själva – flickor och pöjkar! Men som ni vet:
– When the flag drops, the bullshit stops!

Förarmästerskapet 2007

1. Richard Göransson: Bästa teamet, bästa bilen, snabbaste föraren. Mycket förvånad om han inte vinner mästerskapet 2007.
2. Fredrik Ekblom: Har tappat lite gnista men kanske fått tillbaka det med en bra bil, snabb team kompis och förhoppningsvis ett team som är bättre förberett än förra året som blev ett riktigt botten napp.
3. Robin Rudholm: Snabb förare som längtar efter revansch men en behöver en bra start för att hålla igång hela året. Hade vunnit 2006 redan om inte WCR slarvat bort minst tre segrar.
4. Thed Björk: Tror att det blir svårare för Thed 2007 än det var 2006. Tror dock att han ordnar två vinster för Audi och slutar fyra i mästerskapet
5. Thomas Engström: Svårtippad men kan han bli både sämre eller bättre än fyra. Efter finalen vet vi.
6. Johan Sturesson: Familjeteamet kommer inte att vinna några race i år och jag tror att om dom infriar min gissning med att bli sexa i mästerskapet så är det ett mer än godkänt resultat. STCC är så professionellt så resurserna börjar kännas. Men jag känner varmt för teamet och skulle kanske bli lika glad som dom om Johan vann ett race i sommar.
7. Frank Stippler: DTM-föraren som kommer till STCC. Bra team, bra bil, bra förare, mindre erfarenhet av banorna. Trolig sjua.
8. Tommy Kristoffersson: Har på känn att TK gör sin bästa säsong någonsin i STCC. Många bra förare gör att han slutar runt tia men en och annan pallplats är inte omöjligt. GASA PÖJK!
9. Tommy Rustad: Den glade gutten är tillbaka. Svårtippat team. En förare är alltid begränsande när man ska utveckla en bil. Samtidigt är Tommy en av Europas snabbaste förare med otroligt mycket rutin. Kanske kan dom bli sexa om fru fortuna är med dom.
10. Här någonstans slutar David Björk som kommer att ligga någonstans mellan sexa och tia i racen i sommar. Både han och topp sex till tio kan lika väl bli sexa som tia. Otroligt hårt i mitten på fältet.

Team Picko!
Sedan har vi Picko-teamets friska gossar. Känner starkt för Roger Ericsson. Känner och tycker mycket om alltid lika hårt arbetande pappa Håkan. Jag har sett Roger sedan han var en tvärhand hög. Vi har tävlat i kartrace förut och det ska bli konstigt och roligt att tävla mot honom i STCC. Både han och Fredrik Lestrup går som rookies och ska bedömas så. De är båda framtiden och jag håller tummarna att dom kommer in på ett bra sätt i motorsportens finrum.
Team NIKA Chevrolet Motorsport Sweden. Är outsiders som kommer att bli intressant att möta. Niklas och jag har tävlat mot varandra både i STCC och Carrera Cup. Niklas är en hårt arbetande, snabb och duktig förare som jag håller tummarna för att det ska bli en lyckad satsning med de Amerikanska (Asiatiska) bilarna. Svårbedömd eftersom han inte kör alla race plus att jag vet hur svårt det är att starta ett nytt team. Men jag misstänker att det kommer att se helt annorlunda ut 2008.

Teammästerskapet 2007

1. Flash Engineering: Vill påstå att inget team i STCC har ett så genomarbetat team som FEAB. Bästa förarna, bästa mekanikerna, bästa ingenjörerna, bästa förberedelserna, bästa utrustningen, bästa lokalerna och sist men inte minst de bästa samarbetespartnerna och en långsiktighet som jag kan lova inte har funnits i svensk racing förut. Svårstoppade.
2. WCR: Gjorde bort sig och Rudholm big time 2006. Men Dick är duktig och han vill nog visa att det var ett mellanår förra året och ta WCR tillbaka till första platsen igen.
3. Audi/KMS: Gjorde allt rätt förra året när alla andra gjorde bedrövliga resultat. Trots att man graderats upp till ett Audi Motorsport-team så kanar dom ned till tredje plats. Men KMS är alltid ett toppteam och kommer att aspirera på första platsen ända till efter finalen.
4. Honda teamet: Alltid lika svårtippad snabb men ensam. Vi får se om det släpper i år för Thomas Engström. Troligtvis runt fjärde till sjätte plats.
5. Borde vara Opel eller Peugeot men jag väljer Opel eftersom jag tror att Tommy Rustad är grymt snabb.
6. Peugeot: Litet team som trollar med knäna. Men ensam är inte stark och de starka blir starkare i år mot förra året. Tror ändå på Stureson-teamet. De är duktiga och Johan är snabb. Vi får se.
7. Picko Teamet: Orutinerade förare och bra bilar – spännande. Nytt team, Jag håller tummarna. Hoppas att det går längre än ett år den här gången för herr. Picko.
8. PWR Racing Team: Har jag en speciell relation till. Om jag kunde träffa en god fe som jag får tre önskningar av så är det inte omöjligt att jag önskar en seger för Tobbe och grabbarna. Men glöm inte Tobbe: livet är rättvist – så ge inte upp!
9. Chevrolet team Sweden: Niklas och Eriks nya team vet man inte så mycket om. Men lycka till, vi är många som väntar spänt på dig Niklas. Välkommen till STCC.
10. David Björk, Mattias Andersson och många fler kommer att slåss runt tionde plats men det är så svårt att bedöma så det blir som vanligt bara gissningar.

Detta var de tretton första bilarna och tio första teamen som jag tror att dom kommer 2007. Men som sagt – ingen vet ännu! Gentlemen start your engines!

Senaste nytt