Krönika från Flash: In i STCC premiärveckan!

Postat av Johan Meissner kl 12:01

Träning

Äntligen går vi in i premiärveckan! Vi har testat och kört mer än vad vi gjorde halva förra säsongen, vi har tränat depåstopp, vi har nyanställt folk som sköter Flash Engineerings dagliga arbete, och jag har skött min fysträning – snittat 3,5 träningsdagar i veckan sedan tisdagen efter finalen förra året. Jag tränar kickboxing med Cia på Sats i Karlstad och springer intervall en gång i veckan.

Jag lyckades även klämma in en tre veckor lång semester på ett Spa i Thailand. Sova och träna var prio ett – bada och umgås med familjen var prio två. Men nu kommer vi till det viktigaste: Jag har startat upp min mentala träning sedan i höstas, det har gjort att jag har tagit bort allt och alla som irriterar mig i vardagen och skjuter det till i höst. Framförallt så har jag mycket duktiga medarbetare som är målvakter åt mig just nu.

Förutsättningar

Alla idrottsmän eller företagare har olika förutsättningar i sitt utövande. Till exempel Jörgen Jönsson i Färjestad som vägrade att prata med journalister under finalspelen i Elitserien 2006, medan det inte är någons verklighet i motorsport att sköta media och sponsorer på det sättet. Jag har dock klarat av att delegera det mesta på duktiga medarbetare som brinner för att Flash Engineering ska göra ett bra resultat i år och i framtiden. De flesta har jobbat mer eller mindre i tio till femton år med mig i racing.

Ordspråket “It´s better to work with the devil you know, than the devil you don’t know,” känns helt rätt. Under premiärveckan kommer några saker att ske: Alla förare blir mer lätt irriterade på familj och vänner, vi börjar tappa bort saker och bli mer svårtåtkomliga mentalt.

Nu ska jag psykas!

Något som händer ”mig” varje år är att konkurrenter i media ska börja kritisera och psyka sina medtävlande! (skulle jag aldrig göra). I mitt fall haglar det in åsikter om mig: Dels sägs det att halva startfältet har som mål att köra ifrån mig, var än jag slutar. (smickrande) Andra halvan kan självklart inte säga att dom har som mål att köra ifrån Janne ”Flash” Nilsson, utan börjar den årliga psykningen med:

Flash är:

 1. Duktig på sponsorer.
 2. Duktig på media.
 3. Duktig på att hitta på saker.
 4. Duktig på att prata.
 5. Duktig på undanflykter.

Över huvud taget är jag duktig på allt utom att köra racerbil – lustigt eftersom de flesta sett mer av min bakskärm än dom orkar leva med.

Det som gör att jag inte kommer att köra fort är:

 1. Jag är för gammal.
 2. Jag har för mycket med teamet.
 3. Jag gör för många andra saker.
 4. Jag har för stor båt
 5. Jag har för många leksaker
 6. Jag har för mycket pengar.

Orsak!

Eftersom jag vet varför man säger så här så tar jag även det som smicker. Anledningen är – om dom nämner Flash så kanske någon skriver eller uppmärksammar deras åsikt (även det är smickrande). Baksidan är att alla tror att jag är i konflikt med allt och alla. Så är det givetvis inte, men det är priset man får betala för att vara toppen på isberget. Och det kan också vara smickrande.

Vi ses på banorna!

/Flash

Senaste nytt