Silver för Janne Flash Nilsson i premiären!

Postat av Johan Meissner kl 04:16

Den otroligt mörka inledningen för Flash Engineering i STCC 2007-premiären byttes mot glada miner när målflaggan föll. Janne ”Flash” Nilsson startade från 10:e plats men fightades stenhårt upp genom fältet till andra plats!
– Helt underbart! Det trodde jag inte från tionde plats, sa en jublande glad Flash efter loppet.

– Jag fick verkligen kämpa under tävlingen, precis som grabbarna i stallet. Depåstoppet gick riktigt bra och jag kunde plocka Stureson och Engström.
Depåstoppet tog 10.5 sekunder och Flash kom ut bakom Ekblom. På bara ett par varv var Flash ikapp, men någon fight blev det aldrig då Ekblom sladdade av banan på grund av ett löst hjul.

Under sista delen av tävlingen var Stureson nära Flash, men något riktigt omkörningsförsök blev det aldrig från Peugeot-föraren.
– Jag hade honom helt under kontroll, jag lät honom komma ikapp och sen körde jag ifrån honom i slutet.

Richard Göransson fick tyvärr betrakta tävlingen från depån. Bilen var långt ifrån körduglig efter incidenten med Rudholm under kvalet och stora reparationer är att vänta. För närvarande är ännu inget klart från domarsidan vad det gäller eventuella bestraffningar till incidenten.
– En fruktansvärt tråkig inledning på säsongen för min del, men verkligen kul att se Janne på pallen. Nu blir det hårt arbete inför Knutstorp om två veckor och då får de andra kämpa ifall de ska hänga på oss, säger en otroligt revanschsugen Göransson.

Topp fem STCC-tävling 1 Sturup Raceway 22/4

1 Robert Dahlgren Volvo S60 35 varv
2 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +4.032
3 Johan Stureson Peugeot 407 +5.677
4 Tomas Engström Honda Accord +6.221
5 Frank Stippler Audi A4 +13.043

Senaste nytt