Slutkört för Richard Göransson!

Postat av Johan Meissner kl 01:47

Dagens STCC-premiär på Sturup Raceway fick ett tråkigt och snabbt slut för Richard Göransson. Mitt under kvalet fick Göransson sladd och stopp i första kurvan. Gulflagg var ute men Robin Rudholm kom alldeles för snabbt in i kurvan och sladdade rakt in i sidan på Göransson. Båda bilarna blev kraftigt skadade och kan inte delta i eftermiddagens tävling.

– Jag är oerhört besviken och ledsen. Trots att jag inte fick köra hela kvalet så hade jag fjärde snabbaste tid och kände att det fanns mer att ge. Vi får ta nya tag inför Knutstorp, suckar Göransson.

Chassiet på Göranssons bil är så pass skadat att det är omöjligt att genomföra reparationer i tid till tävlingen vid 15.00. Janne ”Flash” Nilsson kommer att starta från tionde startruta då Göransson och Rudholm inte startar. Flash hade problem med bilens inställningar som inte reagerade väl på den kalla asfalten.

– Jag var inte nöjd med inställningarna, men vi jobbar på det och det ska bli ett intressant race. Det är dock väldigt synd för Göransson som måste stå brevid, menar Flash.

Kvalificering Sturup 22/4

1 Robert Dahlgren Volvo S60 1:02.059
2 Johan Stureson Peugeot 407 1:02.097
3 Frank Stippler Audi A4 1:02.154
4 Thed Björk Audi A4 1:02.240
5 Fredrik Ekblom Audi A4 1:02.311
6 Tommy Rustad Opel Astra 1:02.676
7 Carl Rosenblad BMW 320si
8 Tommy Kristoffersson Audi A4
9 Tomas Engström Honda Accord
10 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt