Andra VLN-tävlingen för Göransson i helgen

Postat av Johan Meissner kl 04:04

Flash Engineerings stjärna Richard Göransson kör sin andra VLN-tävling på Nürburgring i helgen. För två veckor sedan körde Göransson in på en total tredjeplats i det över 200 bilar starka startfältet.
– Nu är det dags igen! Underbart att få köra tävlingsbil så ofta som jag gör, säger Göransson.

Helgens tävling är den fjärde tävlingshelgen i rad för Göransson, och fler ska det bli.
– Det stämmer, jag är inne på den fjärde raka tävlingshelgen utav totalt sju.

Tävlingarna i VLN är uppvärmning inför 24-timmars på Nürburgring om två veckor. Göransson delar bil med Claudia Hürtgen, Johannes Stuck och legenden Hans Joachim Stuck.
– Det ska bli oerhört intressant att köra 24-timmars och det är bra med all träning jag får från 4-timmarstävlingarna i VLN.

Görannson kommer till Nürburgring från en överlägsen seger på Mantorp.
– Jag är supernöjd med segern! Till STCC-tävlingen hade jag pallplatsen i VLN med mig som styrka, och till helgens tävling har jag STCC-segern med mig. Vi siktar helt klart på pallen igen. Vädret ska tydligen ge en hel del regn och det passar oss och vår bil mycket bra.

Göransson anlände till Tyskland och Nürburgring tidigare i veckan. I går mötte Göransson en speciell person – Michael Schumacher.
– Ja det var ett speciellt möte. Jag var på väg in på toaletten och vem såg man där om inte Schumacer, skrattar Göransson. Jag hann inte säga så mycket, men det var kul att träffa en sån legend!

Direkt efter helgens tävling beger sig Göransson mot Sverige och STCC.
– VLN är bra träning men det är STCC som är huvudfokus. Tävlingen på Gelleråsen nästa helg ska bli mycket kul att köra, siktet är inställt på att fortsätta i toppen!

Mer information om tävlingen på www.vln.de.

Senaste nytt