Ännu en klasseger för Göransson i VLN

Postat av Johan Meissner kl 06:52

Dagens 4-timmars tävling i VLN bjöd på ännu en klasseger för Richard Göransson och en total fjärdeplats. Tvärt emot vad väderleksrapporterna lovade blev det strålande sol genom hela tävlingen på Nürburgring.
– I och med att det var så torrt är jag extra stolt över segern och fjärdeplatsen. Vi saknar ju en del hästar jämfört med bilarna som placerade sig framför och bakom oss, säger Göransson.

Förutom segern tillsammans med Claudia Hürtgen och Johannes Stuck kunde Göransson stoltsera med att ha satt snabbaste varv i klassen under de 10 varv som han körde. Men på den tre kilometer långa raksträckan som leder in mot start och mål höll det på att gå riktigt illa.
– Jag fick köra lite gräsklippare i 270 km/t, skrattar Göransson. Jag kom med full gas på raksträckan och precis när jag skulle passera tre bilar ur den minsta klassen styrde en bil ut rakt framför mig.

Tack vare en snabb manöver ut på den lilla gräsremsan lyckades Göransson undvika en krasch och kunde fortsätta utan problem. Trots snabbaste varv i klassen var Göransson inte helt nöjd med inställningen på bilen och känner att det finns mer att ge.
– Bilen var något instabil. Jag tror det finns runt 3-5 sekunder per varv i inställningarna att hämta tills 24-timmarstävlingen om två veckor.

Närmast är det dock STCC-tävling på Gelleråsen med Flash Engineering och fortsatt attack mot mästerskapet som gäller.
– Många frågar mig hur jag orkar köra så mycket. Men det är bara underbart roligt! STCC på Gelleråsen ska bli mycket intressant, och jag ska definitivt minska avståndet till ledarna i mästerskapet, avslutar Göransson med ett stort leende.

Senaste nytt