Göransson kör långlopp på Nürburgring i helgen

Postat av Johan Meissner kl 09:48

I helgen kör Flash Engineerings stjärnförare Richard Göransson VLN Langstreckepokal i Tyskland som uppvärmning inför STCC på Mantorp om två veckor. 4-timmarstävlingen går på legendariska Nürburgring Nordschleife där Göransson kör en BMW Z4 M.

– Känns otroligt skönt att få komma iväg och tävla. Förhoppningsvis kan det hjälpa till att vända motvinden som blåser i STCC just nu, säger Göransson.

Helgens tävling är ett utav två uppvärmningslopp inför 24-timmarsloppet på Nürburgring den 9-10 juni. Innan loppet kommer Göransson att köra ett utvecklingstest åt BMW Motorsport på den kortare GP-slingan av Nürburgring.

– Det är kul att BMW vill använda mig som utvecklingsförare i deras testprogram, menar Göransson.

I tävlingen delar Göransson bil med rutinerade Claudia Hürtgen och Johannes Stuck. Inför loppet har Göransson tränat med dataspel för att ha banan i minnet. Banan mäter över två mil på ett varv och är ansedd att vara den mest utmanande och kompletta banan i världen.

– Det är alltid en otrolig stämning på och omkring banan. Jag älskar verkligen att köra här och det ska bli fantastiskt roligt, säger Göransson.

Med sig till tävlingen har Göransson ett filmteam och en videorapport kommer upp efter helgen på www.flashengineering.se och www.richardgoransson.com.

Mer information om tävlingen på www.vln.de.

Senaste nytt