Överlägsen seger för Göransson på Mantorp!

Postat av Johan Meissner kl 04:45

Richard Göransson säkrade sin och Flash Engineerings första seger i STCC för året! Den dubble STCC-mästaren dominerade tävlingen totalt och vann med över åtta sekunder.
– Äntligen! Jag är så stolt över den här segern, jag gjorde inte ett enda misstag under hela loppet och depåstoppet gick perfekt, sa en överlycklig Göransson efter målgång.

Göransson startade tvåa men tog sig snabbt förbi Frank Stippler. Det var en stökig start med krascher längre ner i fältet som tog ut säkerhetsbilen. När fältet släpptes igen tog det inte många kurvor innan Göransson vrålade förbi Stippler i slutet av långa raksträckan.
– Jag kände direkt att jag hade övertaget på honom, omkörningen gick bra och det var helt fair, menar Göransson.

Dessvärre fortsatte trenden med blandade resultat för Flash Engineering. Janne ”Flash” Nilsson blev torpederad bara några kurvor från mål av Volvo-föraren Alexander Storckenfeldt.
– Han bara körde rätt in i sidan på mig. Antingen körde han av mig med flit så jag inte skulle ta poäng eller så slog något slint i huvudet på honom. Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, sa Flash.

Medan Janne ”Flash” Nilsson inte fick med sig några poäng och ligger på delad tredjeplats i mästerskapet så klättrar Richard Göransson till femte plats med 10 friska poäng.
– Det är långt kvar i mästerskapet än och det var riktigt bra med den här segern. Nu gäller det att fortsätta i samma tempo. Efter pallplatsen på Nürburgring förra helgen kände jag att det lossnade, helt underbart, avslutar Göransson.

Nästa tävling går på Gelleråsen om två veckor. Håll utkik på sidan under eftermiddagen för filmer från tävlingen!

Resultat Mantorp Park

1 Richard Göransson BMW 320si
2 Fredrik Ekblom BMW 320si +8.576
3 Thed Björk Audi A4 +13.802
4 Robin Rudholm BMW 320si +26.004
5 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +30.766
6 Frank Stippler Audi A4 +32.686
7 Robert Dahlgren Volvo S60 +38.034
8 Tomas Engström Honda Accord +46.811

DNF Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt