Flash Engineering kommer som ledare till Anderstorp

Postat av Johan Meissner kl 04:28

Flash Engineering kommer till årets femte STCC-tävling på Anderstorp som ledare. I teammästerskapet ligger Flash Engineering två poäng framför WestCoastRacing. Richard Göransson är mer än sugen på att öka ledningen och har värmt upp med 9 STCC-race på 24-timmar.
– Det stämmer! Nürburgring 24-timmars motsvarade nio STCC-tävlingar och så bra som det gick där känner jag mig verkligen laddad inför Anderstorp, menar Göransson.

Göransson tog en överlägsen klasseger under 24-timmarstävlingen och är i helgen inne på sin sjunde raka tävlingshelg.
– Sedan Knustorp i början av maj har jag tävlat varje helg. Har aldrig kört så här mycket, men det är bara positivt. Senast när vi tog en total tredjeplats nere i Tyskland gick det ju riktigt bra på STCC-loppet efter med segern på Mantorp. Målet är absolut satt på att göra en repris, säger Göransson.

Janne ”Flash” Nilsson är minst lika taggad inför Anderstorp. I förarmästerskapet ligger Flash på delad tredjeplats, åtta poäng efter ledaren. Ifjol på Anderstorp tog Flash pole position och Göransson vann.
– Anderstorp är en speciell bana för oss. Eftersom det regnade förra året har vi inga inställningar för torrt. Testdagen nu på fredag är därför mycket viktig för oss, säger Flash.

Den större merparten av STCC-tävlingarna som gått på Anderstorp har varit regndrabbade, något som Flash hoppas ska slå in även i år.
– Ja, jag har tagit fram indianfjädrarna och kört regndans hela dagen i dag, skrattar Flash. Ambitionen är topp fyra ifall det är torrt och seger ifall det regnar.

Från förra tävlingen på Gelleråsen finns nu en film på flashengineering.se. Starten var extremt stökig och kamerorna som är riktade både framåt och bakåt i Janne ”Flash” Nilssons och Richard Göranssons bilar ger en bra vy av vad som hände. Filmklippet har på YouTube gått upp på listan för de 30 mest länkade sportklippen den här veckan. Surfa in på www.flashengineering.se/index.php?page=news&newsid=206 för att kolla på filmen!

Senaste nytt