Flash Engineering leder efter en tredjedel av STCC 2007

Postat av Johan Meissner kl 05:02

Lite mer än en tredjedel av årets STCC-säsong har körts. För Flash Engineering har det varit en omtumlande resa. Richard Göranssons bil blev skrot redan innan premiären hade körts och ett nytt chassie fick byggas i rekordfart. Motgångarna fortsatte även efter premiären med inställningsstrul, rasade diffrentialer, bestraffningar och torpederingar på sista varvet.
– Det har varit en hård start av årets säsong. Samtidigt är det lätt att titta på det negativa som har hänt och glömma att det mesta som sker faktiskt är positivt. Dessutom är det ett bra bevis på hur starkt årets mästerskap är, det krävs knappt inget för att man hamnar långt bak i fältet, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Efter tävlingen på Gelleråsen har Flash Engineering utökat ledningen i teammästerskapet, något som Flash är stolt över.
– Teammästerskapet är minst lika viktigt för oss som förarmästerskapet. Jag är oerhört stolt över att vi leder mästerskapet, och det visar att vi har lyckats jobba ihop teamet till en enhet. Det är just nu fyra stall som krigar om mästerskapsledningen och utav dem har vi hittills gjort det bästa jobbet, något siktar vi på att fortsätta med, menar Flash.

En annan minst lika viktig styrka hos Flash Engineering är depåstoppen. Sedan premiären på Sturup har tiderna på depåstoppen krupit neråt konstant. Stoppet där två hjul byts har sjunkit från över tio sekunder till sju sekunder senast på Gelleråsen, vilket är ett nytt rekord i STCC. Flash själv är imponerad över tiderna.
– Det visar att våra förberedelser under vintern börjar att arbeta för oss. Jag är både stolt och imponerad över grabbarna som sköter depåstoppet, säger Flash med ett leende.

Efter Gelleråsen klättrade Flash upp till tredjeplats i förarmästerskapet, åtta poäng efter ledning. Stallkollegan Göransson ligger bara en poäng bakom trots två brutna tävlingar.
– Segern på Mantorp var underbart skön! Efter den jobbiga inledningen av säsongen var känslan obeskrivbar att vinna tävlingen, säger Göransson.

Inför fortsättningen av årets säsong blickar stallet framåt med positiv anda. Under Gelleråsens kval innan Super Pole var ingen i närheten av att matcha Flash Engineering-duon med Janne ”Flash” Nilsson snabbast och Richard Göransson tvåa.
– Det har verkligen lossnat för oss nu vad det gäller inställningarna på bilarna och ren speed. Det vi ska jobba på nu är att få till inställningarna för Super Pole så vi får värme i framdäcken snabbare, menar Flash.

Stallkollega Göransson håller med Flash som trots skadad bil efter startkraschen satte tävlingens snabbaste varv på Gelleråsen.
– Vi har hittat riktigt bra balans i bilen nu. Ett bra kvitto på det är att jag trots fältet tyngsta bil lyckades sätta snabbaste varv och var tvåa i kvalet. Nu ser vi verkligen fram emot Anderstorp om två veckor! Vi har växlat upp ordentligt och jag tror det blir svårt för de andra att hänga med, avslutar Göransson.

Senaste nytt