Göransson kör Nürburgring 24-timmars i helgen

Postat av Johan Meissner kl 09:42

I helgen är det dags för 24-timmarsloppet på Nürburgring. Richard Göransson kör tävlingen tillsammans med Hans-Joachim Stuck, Johannes Stuck och Claudia Hürtgen. Inför loppet har Göransson värmt upp med två 4-timmars tävlingar på Nürburgring.
– Nu är det äntligen dags! De två 4-timmarstävlingarna har varit en perfekt uppvärmning. Och att vi har gjort bra resultat är perfekt för självförtroendet inför helgens stora tävling, säger Göransson.

Trots att bilen Göransson rattar, en BMW Z4 M Coupé, går i de lägre klasserna kom han trea totalt i den första tävlingen och fyra i den andra tävlingen.
– Nu är vi verkligen ett sammansvetsat gäng som delar bilen under tävlingarna. Det är kul att vi till 24-timmarstävlingen får sällskap av legenden Hans-Joachim Stuck, menar Göransson.

Hans-Joackim Stuck har vunnit tävlingen tre gånger tidigare och är en specialist på långloppstävlingar. Till exempel har han vunnit legendariska Le Mans två gånger.

Vår svenske racingfantom Richard Göransson anländer till banan på torsdag. På fredag körs kvalificeringen inför tävlingen som startar klockan 15.00 på lördag.
– Jag ser verkligen fram emot tävlingen. Det är något magiskt över att köra 24-timmarstävling på den här banan med så mycket åskådare som är på plats, säger Göransson.

Motståndet är hårt med över 200 startande bilar. Och det är en salig blandning av bilar, allt från 700-hästars Porsche 911:or till 100-hästars Citroën Saxo.
– Jag hade ett tillfälle under förra 4-timmarstävlingen där en bil ur de långsammare klasserna svängde ut framför mig när jag kom körandes i 270 km/h, säger Göransson.

Incidenten gick väl och trots det enorma startfältet hoppas Göransson på en framskjuten placering.
– Även om vi kör en på pappret långsammare bil tror jag vi kan placera oss riktigt bra. Men givetvis är det mycket som kan hända under en 24-timmarstävling och speciellt på Nürburgring, menar Göransson.

Banan mäter 25,378 kilometer över varvet och vädret brukar spela en avgörande roll. I och med längden kan det vara strålande sol vid depåområdet medan det ösregnar uppe i bergen där banan slingrar sig. Den spektakulära banan och tävlingen brukar locka hundratusentals åskådare. Flash Engineering kommer att bevaka tävlingen på plats och lämna kontinuerliga rapporter på www.flashengineering.se samt www.richardgoransson.com!

Senaste nytt