Göransson tar pole inför Nürburgring 24-timmars

Postat av Johan Meissner kl 11:56

Richard Göransson tog pole position i sin klass och en total niondeplats inför morgondagens Nürburgring 24-timmars. Två stycken kvalsessioner avgjorde startordningen, en på förmiddagen och en på kvällen.
– Vi är mycket nöjda och ser fram emot morgondagen. Vi har arbetat hårt med setupen under dagen och jag är riktigt nöjd med den nu, säger Göransson.

Göransson delar bilen med Hans-Joachim Stuck, Claudia Hürtgen och Johannes Stuck. I och med att de är så många förare som delar bilen har Göransson bara fått två träningsvarv inför tävlingen.
– Det hade inte riktigt fungerat inför en STCC-tävling med bara två varv. Med så lite tid vi har per förare så är det allt vi hinner med. Men jag har bra koll på banan och det har varit bra att få lite körning i mörker i kväll, säger Göransson.

Helt smärtfritt gick dock inte kvällsträningen. Stallet hade problem med att få ordning på helljusen på bilen.
– De var inte alls bra riktade och det var rätt svårt att köra i fullt racetempo med dåliga ljus och en massa bilar överallt på banan. Men vår ingenjör har det på sin ”att göra-lista” tills i morgon, säger Göransson.

I morgon startar den trettiofemte upplagan av Nürburgring 24-timmars. Över 250.000 åskådare är på plats och folkfesten är total.
– Det är en helt unik och fantastisk stämning här. Folk campar överallt, grillar och har trevligt. Det är en speciell känsla att köra i skymningen och komma in i ett par kurvor som är helt täckta i rök från folks grillar. Jag längtar faktiskt tills i morgon, säger Göransson.

Senaste nytt