Göransson tar tredje raka Norge-segern!

Postat av Johan Meissner kl 04:50

Richard Göransson tog säsongens andra seger och sin tredje raka seger på Våler-banan i dag efter att ha startat sist.
– Underbart! En helt obeskrivbar känsla! Nu jäklar är vi på gång och har plockat ovärderliga poäng i mästerskapet, jublade Göransson efter målgång.

Men när tävlingen började såg allt annat än ljust ut för STCC-fantomen när han kom för sent ut ur depån. På grund av det tvingades han starta sist, men fördelen av det var att han kunde byta till regndäck istället för slicks som merparten av startfältet hade valt.
– Jag var helt skogstokig, det var tur att jag satt kvar i bilen. Men som tur var blev det ju bra, sa Göransson.

Det tog inte många varv för Göransson att skära sig upp genom fältet, mot ledande Robert Dahlgren som startade på regndäck från pole position.
– Jag kokade verkligen och stod upp och körde! Men ju längre racet gick, desto bättre kändes det och min omkörning av Dahlgren var perfekt. När grabbarna sen gjorde ett perfekt depåstopp så var ju saken biff, skrattade Göransson.

Depåstoppet tog 8.6 sekunder och var det snabbaste av alla i dag. Janne ”Flash” Nilsson fick tyvärr aldrig chansen att göra ett depåstopp i dag. Flash startade på slicks från fjärde plats. Dessvärre föll regnet allt hårdare och bara några varv in i tävlingen vattenplanade han av och satt fast i sandfållan.
– Jag körde ut sekunden framför Göransson, hade de slagit på rödljuset två sekunder tidigare hade jag också bytt till regndäck. Men så är det ibland och det är bara att ta nya tag inför Falkenberg, en bana jag verkligen tycker om, sa en besviken Flash.

I mästerskapet klättrar Göransson till trejde plats, sex poäng bakom ledande Fredrik Ekblom. Janne ”Flash” Nilsson ligger på fjärde plats i mästerskapet i och med sitt brutna lopp, nio poäng bakom ledning. Nästa tävling går på Falkenberg-banan om två veckor.

1 Richard Göransson 40 varv
2 Frank Stippler +7.829
3 Robert Dahlgren +9.375

DNF Janne ”Flash” Nilsson +35 varv

Senaste nytt