Janne Flash Nilsson tvåa på Anderstorp!

Postat av Johan Meissner kl 04:50

Janne ”Flash” Nilsson gjorde en fantomkörning i dagens tävling på Anderstorp från elfte plats på startuppställningen och slutade på andra plats. Vädergudarna spelade ett spratt med regnskurar och sol blandat om varandra.
– Detta var helt klart ett utav de svåraste racen i mitt liv. Efter depåstoppet hade jag regndäck på höger sida och slicks på vänster sida. Men jag måste lära mig och sluta köra upp från elfte till andra plats, det är mycket bättre att starta tvåa och köra upp sig till första plats, sa Flash.

Richard Göransson körde på slicks genom hela tävlingen och tappade flera platser ner till sjunde efter att ha startat fyra. Precis innan starten drog en regnskur in över banan och det utbröt febril aktivitet i depån. Flash startade med regndäck medan Göransson, precis som majoriteten i fältet, startade på slicks.
– Vi gamblade med däcksvalet och hoppades på torr bana. Dessvärre blev det aldrig riktigt torrt för att kunna tjäna på valet. Det är sådant som händer ibland och sjunde plats får man väl säga är ok med tanke på omständigheterna, sa Göransson.

Det började torka upp efter ungefär en tredjedel av tävlingen. Men mot slutet tornade de svarta molnen upp sig igen och släppte av en rejäl portion regn med ett par varv kvar.
– Att köra på slicks och regndäck samtidigt var en upplevelse. Det spann på en sida och greppade på den andra. Men det här är underbart och nu har vi plockat väldigt viktiga poäng i mästerskapet, avslutade Flash.

I förarmästerskapet klättrar Janne ”Flash” Nilsson till tredje plats, bara fem poäng från ledande Fredrik Ekblom och två poäng från Robert Dahlgren på andraplatsen. I teammästerskapet leder fortfarande Flash Engineering tillsammans med WestCoastRacing på 37 poäng.

Nästa tävling går i Norge på Våler-banan om två veckor. Håll utkik på www.flashengineering.se under eftermiddagen och kvällen för filmer från dagen!

Resultat Anderstorp

1 Robin Rudholm BMW 320si 21 varv
2 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +8.223
3 Thed Björk Audi A4 +9.913

7 Richard Göransson BMW 320si +31.249

Senaste nytt