Klasseger för Göransson i Nürburgring 24-timmars

Postat av Johan Meissner kl 05:01


Richard Göransson körde in på en total femteplats och seger i klassen tillsammans med Claudia Hürtgen, Hans-Joachim Stuck och Johannes Stuck i den 35:e upplagan av Nürburgring 24-timmars.
– Vilken tävling! Man har verkligen slitits mellan hopp och förtvivlan. Men det har varit riktigt kul och jag är speciellt stolt över att jag var snabbast i stallet, säger Göransson.

Tävlingen inleddes på ett spektakulärt sätt med ett kraftigt åskväder som drog in precis innan starten. Då vissa delar av banan hade flera decimeter vatten försenades starten med mer än timme.
– Det var helt sjukt så mycket det regnade, men man börjar bli van vid det lynniga vädret på Nürburgring nu, säger Göransson.

Då banan torkade upp snabbt gick Hürtgen, som körde första stinten, in för ett tidigt depåstopp till slicks. Göransson gav sig ut på sin första stint klockan 20.00 på kvällen.
– Jag är verkligen nöjd med mitt första pass. Snabbast ute på banan och jag trivdes verkligen med bilen, menar Göransson.

Allt eftersom timmarna gick klättrade Göransson upp genom fältet från sin nionde startposition. När Göransson lämnade över ratten till Johannes Stuck låg de på fjärde plats. Vid den mörkaste timmen, klockan 03.00, var det dags för Göranssons andra stint.
– Även nu var jag snabbast, säger Göransson med ett leende. Tyvärr fick jag bara köra sex varv innan de rödflaggade.

På grund av kraftig dimma beslöt tävlingsledningen att rödflagga tävlingen.
– Det var verkligen galet mycket dimma, man såg absolut ingenting på vissa delar av banan. Man fick följa innermarkeringarna, men ibland såg man inte ens dem utan fick leta sig fram i över 270 km/h, säger Göransson.

Vid 09.30 släpptes fältet igen och Hürtgen var bakom ratten. Några timmar in i körningen då Hans-Joachim Stuck satt bakom ratten höll det på att gå riktigt illa.
– Vi hörde över radion att han hade snurrat och kunde inte få igång bilen igen, de flesta räknade med att tävlingen var över. Men som tur var lyckades han ta sig in till depån, säger Göransson.

Efter ett långt depåstopp för reparationer kunde Göransson hoppa in bakom ratten och fortsätta igen. Stucks avåkning orsakades antagligen av ett plötsligt åskväder som drog in över banan. När reparationerna väl var klara hade de fallit ner till sjätte plats från tredje.
– Mycket tråkigt, vi låg riktigt bra till innan och hade häng på andraplatsen. Men det var bara att bita i och komma igen, menar Göransson.

Till slut blev det femte plats, sex varv efter ledaren, och en överlägesen klasseger efter en stenhård tävling.
– Det var synd att vi tappade så mycket tid i och med avåkningen. Men that’s racing, säger Göransson.

Härnäst är det STCC som gäller för Göransson och Janne ”Flash” Nilsson. Nästa helg går säsongens femte deltävling på Anderstorp Raceway i småland.

Senaste nytt