Richard Göransson: Jag har alltid vunnit i Norge

Postat av Johan Meissner kl 01:23

Richard Göransson har vunnit alla race han kört på Vålerbanan. Nästa helg är det dags för STCC på den norska banan igen och favorittrycket bär han med sig. Även från sin egen teamkompis Jan ”Flash” Nilsson.
– Det blir Göransson som vinner här nästa lördag. Han kör nästan utan straffvikter och jag kan inte se att någon skulle ta ifrån honom segern, säger Flash.

Jan Flash Nilsson lägger press på sin teamkompis inför den norska rundan i STCC. Göransson har statistiken på sin sida, han har vunnit varje gång han kört på Vålerbanan och ser fram emot att göra det igen nästa helg.
– Jag har alltid vunnit när vi kört i Norge. Jag vann när vi körde i Mo i Rana och båda gångerna vi kört på Vålerbanan. Alla race borde köras i Norge, säger Göransson.

Även norske Tommy Rustad tror på Göransson.
– Han har bevisat att han gillar banan och bemästrar den så han är absolut den hetaste favoriten, säger Rustad som själv hoppas på en topp fem placering.
– Vi har ett litet team med små resurser men senast lyckades vi ta en sjätteplats på Anderstorp och det var vi nöjda med. Nu vill vi klättra lite högre.

Flash ligger trea i mästerskapet efter Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren.
– Jag har inte haft speciellt bra flyt här tidigare. Ifjol var jag inblandad i en krasch och kom bara 200 meter. Nu är dock målet att ta en seger, säger Flash som tagit två andraplatser i de fem första deltävlingarna hittills.

Senaste nytt