Stökigt race på Gelleråsen ger ledning i mästerskapet

Postat av Johan Meissner kl 04:54

I ett fruktansvärt stökigt race på Gelleråsen plockade Flash Engineering-förarna Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson fjärde och femte plats.
– Jag blev påkörd kraftigt i starten och bilen var skadad. Sedan slutade styrservon att fungera och i all stress var jag av banan. Givetvis är man besviken, vi var snabbast på banan i dag, sa Göransson som hade tävlingens snabbaste varv.

Även Janne ”Flash” Nilsson blev drabbad av kalabaliken i starten. Flera bilar blev kvar i sandfållan, men Flash lyckades ta sig upp på banan igen.
– Först körde de på mig och sen sladdade jag av på grund av vatten på banan, berättade Flash.

Och motgångarna fortsatte under tävlingen. Flash blev bestraffad med en drive-through då tävlingsledningen ansåg att han körde för hårt över banmarkeringarna i kurva två.
– Ett underligt beslut. Men med tanke på allt som hände under racet är jag nöjd med femteplatsen. Grabbarna i stallet gjorde ett fantastiskt depåstopp, sa Flash.

Flash Engineering tog storslam i depåstoppen. Janne ”Flash” Nilssons depåstopp tog 7.9 sekunder vilket är ett nytt rekord i STCC! Näst snabbast var Richard Göranssons stopp på 8.7 sekunder.
– Härligt att vi är snabbast! Vi tränade hårt under shakedownen på Kinnekulle och det är kul att det ger resultat, sa Johan ”Skylla” Skyllqvist som har hand om framdäcket under depåstoppet.

I teammästerskapet leder nu Flash Engineering på 29 poäng framför West Coast Racing på 27. I förarmästerskapet klättrar Janne ”Flash” Nilsson till tredje plats och Richard Göransson har femteplatsen, bara en poäng bakom sin stallkollega. Nästa tävling går på Anderstorp om två veckor.

1 Fredrik Ekblom BMW 320si 33 varv
2 Tomas Engström Honda Accord +11.862
3 Thed Björk Audi A4 +13.977
4 Richard Göransson BMW 320si +26.046
5 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +26.837

Senaste nytt