Film från dagens test i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 12:21

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0j7aXQM60k[/youtube]

På en mycket blöt Falkenberg-bana genomförde i dag Flash Engineering ett test tillsammans med hela STCC-fältet. Dagen dominerades av vädret som bjöd på ösregn blandat med snabbt upptorkande bana.
– Det är inte lätt att få ut allt för mycket när det är så här. Men vi är ändå nöjda med dagen och har fått en bra regnsetup om det nu skulle bli regn på söndag, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Totalt sett på hela dagens test så var Janne ”Flash” Nilsson tolva och Richard Göransson elva. Men under de sista minuterna av passet var banan riktigt torr och de snabbaste tiderna sattes av bilar med slicks på medan Flash Engineerings båda bilar stod i depån under slutskedet av testet på grund av planerade motorbyten.
– En ny motor sitter i bilen och den är redo inför söndagens tävling. Regnet har gjort arbetet svårt i dag, men ändå är jag precis som Janne nöjd med dagen och ser fram emot helgen, menar Richard Göransson.

Under morgondagen kommer underhållsarbetet med de båda bilarna fortsätta medan nästa tävlingsmoment är på söndag med säsongens sjunde test, kval och tävling.

Senaste nytt