Flash Engineering firar 10 pallplatser på 16 tävlingar

Postat av Johan Meissner kl 04:14

Efter senaste STCC-tävlingen i Falkenberg firar Flash Engineering 10 pallplatser på 16 tävlingar. Sedan starten förra året då Flash Engineering flyttade in i de nybyggda lokalerna och inhandlade två helt nya BMW 320si har stallet stått på pallen i 62,5% av tävlingarna.
– Stolt är nästan ett för svagt ord för hur jag känner för Flash Engineering. Sedan starten har jag verkligen slitits mellan hopp och förtvivlan, detta tycker jag är ett bra betyg på att vi har lyckats, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Inför 2006 års säsong stod Flash Engineering på ruta ett efter en mellansäsong 2005 då stallet lämnade Volvo året innan. Sedan dess har stallet utvecklats från att ha två heltidsanställd till elva heltidsanställda, plus ytterligare sex personer under tävlingshelgen.
– Vi har verkligen startat om från början med ett vitt papper. Men jag kunde aldrig i mina vildaste drömmar lista ut att vi skulle kunna knyta till oss så bra partners och teampersonal som vi har nu, menar Janne ”Flash” Nilsson.

Efter en något skakig inledning av 2006 års säsong med en totalskrotad bil på Mantorp och två motorhaveri så avslutade stallet med ett enormt lyft där man vann fem utav säsongens sju sista tävlingar.
– Jag åkte hem från Mantorp och hade gråten i halsen. Ledsen för teamet och ledsen för Sandström. Men med den vändningen vi gjorde kände jag att 2007 skulle bli ännu bättre, berättar Janne ”Flash” Nilsson.

Årets säsong har börjat bra, både Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson är med i titelstriden plus att Flash Engineering leder teammästerskapet och har gjort så sedan den fjärde deltävlingen.
– Även om förarmästerskapet ger mer PR i media så är teammästerskapet oerhört viktigt för oss. Det ger ett gott betyg om hur teamet arbetar och för oss är det minst lika viktigt som förarmästerskapet. Målet är att behålla ledningen och ta båda titlarna när sista tävlingen är över, säger Johan Kvick bestämt som är teamchef i Flash Engineeering.

Även att stallet bara är två år gammalt har man lyckats med att plocka sju av sexton möjliga segrar. Men det finns fortfarande ett mål kvar som förarna i Flash Engineering jagar.
– Vi har fortfarande inte lyckats med att stå på pallen samtidigt. Av någon anledning har det alltid blivit så att det går bra för en utav oss och dåligt för den andra. Men utav de fyra tävlingarna vi har kvar passar i stort sett alla utav dem oss väldigt bra. De andra kommer att få ta i hårt om de ska hänga med oss och vi ska göra allt för att stå på pallen samtidigt, avslutar Richard Göransson med ett brett leende.

Senaste nytt