Flash Engineering sätter kurs mot Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 06:18

I morgon åker Flash Engineering till Falkenberg-banan vid västkusten i Sverige. På onsdag är det officiell testdag och stallet stannar där resten av veckan inför helgens tävling som är den sista innan sommaruppehållet. Under testdagen är det normalt setup-arbete som gäller.
– Det stämmer, vi ska ställa in bilarna till Falkenberg-banan och se till så att allt fungerar, säger Lars Andersson, chefsmekaniker för Janne ”Flash” Nilssons bil.

Just Falkenberg-banan är en utav Janne ”Flash” Nilssons absoluta favoriter där han har plockat ett stort antal segrar.
– Falkenberg är en bana som passar min körstil, säger Flash. Dessutom har jag haft en skön tredagars ”musical tour” nu med ”The Who” i Stockholm, sedan Queen-musikal i London och avslutade med ”Genesis”. Så jag känner mig verkligen laddad. Dessutom går min bil väldigt bra just nu och jag vet att vi kommer att hitta bra inställningar för Falkenberg.

Richard Göransson bekräftade sin position som Kung av Norge när han plockade sin femte raka Norge-seger och sin tredje raka seger på Våler för två veckor sedan.
– Segern i Norge var underbar! Efter den något jobbiga starten på året så var målet satt på att vara i eller nära ledningen innan sommaruppehållet, och vi är ju inte långt efter nu!

På grund av sin seger på Våler och att han ligger trea i mästerskapet har Göransson fältets tyngsta bil med 1220 kilo, jämfört med stallkollega Nilssons 1175 kilo.
– Att jag har tyngst bil skiter jag rent ut sagt i, skrattar Göransson. Jag gillar Falkenberg skarpt som bana och vi har ju visat innan att vi har farten att ligga i toppen trots tyngst bil.

I det prestigefyllda teammästerskapet leder fortfarande Flash Engineering, nu med fem poäng framför West Coast Racing och med tolv poäng framför trean Volvo Orginal Racing.
– Jag är verkligen stolt, speciellt när det är ett så fruktansvärt jämnt och tufft mästerskap i år. Dessutom tror jag våra chanser är goda att utöka ledningen i helgen då både Janne och Richard har potential att ta pallplats, avslutar teamchef Johan Kvick.

Senaste nytt