Flash Engineering står för helgens kämparinsats

Postat av Johan Meissner kl 06:27

Under dagens tävling i Falkenberg bjöd de båda Flash Engineering-förarna på helgens kämparinsats. Richard Göransson placerade sig trots tyngst bil och punktering på tredje plats och Janne ”Flash” Nilsson blev fyra efter ett drive through-straff.
– Jag måste säga att jag är nöjd! Pallplats och snabbaste varv trots fältet överlägset tyngsta bil är riktigt bra, sa Göransson.

Ett tag såg det mörkt ut för den dubbla STCC-mästaren från Örebro.
Bara en bit in i tävlingen fick Göransson punktering på vänster framdäck.
– Då kändes det riktigt tungt! Men som tur var kunde jag ta mig in i depå snabbt och grabbarna gjorde ett snabbt depåstopp med tanke på problemet. Vi förlorade bara runt 10 sekunder, sa Göransson.

Med bara fyra varv kvar rödflaggades tävlingen efter att Fredrik Lestrup kraschade kraftigt. Tävlingsledningen beslutade att starta om tävlingen i den ordningen bilarna var innan kraschen, något Janne ”Flash” Nilsson gillade.
– Det var bara att ladda om igen och när starten väl gick fick jag direkt kontakt med de framför mig! Jag hade en riktigt bra bil i dag och det kändes ingenting i bilen efter kraschen under kvalet, sa Flash.

Flash klättrade sedan snabbt upp och var fyra efter bara några kurvor, en avslutning inför sommaruppehållet som Flash var nöjd med.
– Två tråkiga saker hände i dag. Dels kraschen med Tobias under kvalet och sedan straffet för tjuvstart som jag verkligen inte tycker att jag gjorde. Men att sluta fyra efter allt det här är bra, sa Flash.

I mästerskapet stärker Richard Göransson sin tredjeplats och är bara två poäng bakom Robert Dahlgren på andraplatsen. Janne ”Flash” Nilsson tappar en plats till femte, men är bara en poäng bakom fjärdeplacerade Thed Björk. I teammästerskapet leder fortfarande Flash Engineering med tre poäng framför West Coast Racing.

Nu går STCC-säsongen in i sommaruppehållet som varar till den 19:e augusti då Gelleråsen står som värd för tävlingen. För Flash Engineerings båda stjärnförare väntar semester och uppladdning.
– Nu ska jag ta det lugnt, umgås med familjen, åka båt och jetski. Det ska bli riktigt skönt, säger Flash.

För Richard Göransson väntar också uppladdning efter hans intensiva tre månader då han har kört 10 tävlingar.
– Det har varit riktigt mycket racing på senaste. Det är roligt men det ska bli väldigt skönt med ett uppehåll, avslutar Göransson.

1 Thed Björk Audi A4

2 Fredrik Ekblom BMW 320si

3 Richard Göransson BMW 320si

4 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt