Krasch under kvalet på Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 01:41

Ännu en gång blev det ett spekakulärt kval för Flash Engineering. Under förkvalet inför Super Pole på Falkenberg kraschade Janne ”Flash” Nilsson med Tobias Johansson. Tack vare en stenhård insats från stallet med en blixtsnabb reparation kunde Janne ”Flash” Nilsson trots allt köra Super Polen och tog åttonde plats.
– Någon hade spillt olja över hela banan, så jag tog det lugnt. Dessvärre kom Tobias Johansson bakifrån i hög hastighet och körde på mig. Ett styrstag gick av men grabbarna gjorde ett superjobb med reparationen. En tråkig händelse, men det är bara att ta nya tag inför tävlingen, berättar Flash.

Richard Göransson gjorde ett lysande kval och tog fjärde plats trots fältet tyngsta bil.
– Det gick både bättre och sämre än jag trodde. Jag tog det lite för lugnt i och med allt saneringsmedel på banan. Men jag är nöjd och satsar på ett bra race, säger Göransson.

Stallet arbetar just nu för högtryck med Janne ”Flash” Nilssons bil. Styrstaget ersattes innan Super Pole men en hel del arbete återstår fortfarande för att återställa bilen. Dagens tävling börjar som vanligt vid 15.00.

Falkenberg Super Pole

1 Thed Björk Audi A4 46.359
2 Fredrik Ekblom BMW 320si +0.274
3 Tommy Kristoffersson Audi A4 +0.370
4 Richard Göransson BMW 320si +0.454

8 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si +1.059

Senaste nytt