Flash Engineering ser fram emot slutspelet i STCC

Postat av Johan Meissner kl 11:09

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z6QUgjwFo24[/youtube]

Flash Engineering återvänder till tävlingsbanorna i helgen då STCC drar igång igen efter det fyra veckor långa sommaruppehållet. Fyra tävlingar återstår och slutspelet i STCC börjar nu på allvar.
– Vi är något fruktansvärt taggade i stallet! Vi har haft ett personalmöte där vi har bestämt att lägga familjer, intressen, fritid eller annat som kan störa förberedelserna inför slutspelet åt sidan och ha full fokus på att göra det bästa resultatet Flash Engineering gjort någonsin i ett mästerskap, säger Janne ”Flash” Nilsson.

Platsen för den första sammandrabbningen av fyra är Gelleråsen och senast Flash Engineering var där gick det fort.
– Janne var ju snabbast på kvalet och jag var näst snabbast. Tyvärr hade vi lite strul under tävlingen, men vi vet att vi är mycket snabba och det kommer vi att vara även den här gången, lovar Richard Göransson.

Inför slutspelet ligger Göransson trea i mästerskapet, åtta poäng bakom ledande Fredrik Ekblom. ”Flash” ligger femma med tolv poäng upp till ledningen.
– De poäng som Ekblom leder med är värda noll och ingenting i slutspelet. Både jag och Richard har slutspel som specialitet och vi kommer att ge de andra något att bita i, menar ”Flash”.

Förra året svarade Göransson för en sällan skådad uppkörning under slutspelet. Med fyra tävlingar kvar låg han hela 22 poäng bakom ledande Thed Björk och när sista tävlingen var körd hade han reducerat det till fyra poäng. Att Göransson ligger 14 poäng bättre till i år gör att han känner sig förväntansfull.
– Man kan nog säga att jag är lite utav en slutspelsspecialist, ler Göransson. Det ska bli oerhört intressant med de sista fyra tävlingarna. Gelleråsen, Knutstorp och Sturp är banor vi vet att vi är snabba på. Och Mantorp är min absoluta favorit!

Men båda förarna är ödmjuka inför uppgiften och vet att de har ett helt koppel med förare som är minst lika taggade och redo inför slutspelet.
– Jag tror aldrig det har varit så här hårt om de sex första platserna i mästerskapet någonsin. Varje poäng är livsviktig under slutspelet och avgörandet ligger hos oss. Men det känns bra, ingen har bättre bil eller team än vad vi har, säger ”Flash”.

I teammästerskapet är det Flash Engineering som är de jagade. Efter tredje loppet i år tog stallet över ledningen och har hållit den sedan dess.
– Teammästerskapet är minst lika högt prioriterat som förarmästerskapet. Att vi leder och har gjort det så länge är mycket tack vare ett väloljat lagarbete där depåstoppen har varit den starka delen för oss med både rekord i snabbaste stopp och bästa snittiden efter halva mästerskapet, säger ”Flash”.

Förutom de starkt riktade målen på förar- och team-mästerskap i slutspelet så har Göransson och ”Flash” ytterligare ett mål.
– Av någon anledning har vi inte lyckats stå på pallen samtidigt ännu. Men vi har slutit en pakt emellan oss att vi ska stå på pallen samtidigt innan säsongen är över. Vi siktar inte på något annat än att dessa fyra tävlingarna ska bli våra bästa någonsin, avslutar Göransson.

Senaste nytt