Slutspel i STCC – Det är kyla och rutin som avgör!

Postat av Johan Meissner kl 02:47

Mr. STCC, Jan Flash Nilsson är laddad för slutspel. Han menar själv att han inte känt att han haft ett bättre utgångsläge sedan 2001.
– Det är nu kyla och rutin som avgör, säger han.

Flash äger och driver teamet Flash Engineering. Tillsammans med Richard Göransson kör han också själv i teamet. Han ligger nu på en femteplats i förarmästerskapet, fyra poäng bakom Göransson på en tredje och ytterligare åtta poäng bakom ledande Fredrik Ekblom. Teammästerskapet leder man med tre poäng före Westcoast Racing.
– Det är länge sedan jag kände att vi hade ett bättre utgångsläge än i år. De poäng som Ekblom leder med är värd noll och ingenting i ett slutspel, säger Flash inför de fyra sista racen.

Flash pratar inte i huvudsak om sig själv. Målet är att vinna teammästerskapet och ha en av bilarna i teamet högst upp i förarmästerskapet.
– Det har varit vårt mål sedan i vintras. Nu står vi inför ett slutspel och avgörandet ligger hos oss. Det finns ingen som har bättre bil eller team än oss.

Även om Flash pratar om Göransson och teamet som önskvärda segrar tar han inte på sig rollen som andreförare.
– 2002 fick jag agera hjälpryttare från mitten av säsongen. Det slutade med att jag gjorde upp med Colciago som vann och slutade bara några poäng bakom honom. Jag hade då gett bort många poäng på att vara hjälpryttare så någon sådan strategi är det inte tal om.

I vilket skede lägger man en sådan taktik?
– I så fall ska det vara som med Thed Björk och Fredrik Ekblom förra året. Då en förare inte kan vinna och en som kan bli mästare. Nu skiljer det bara fyra poäng mellan mig och Göransson och vi har ett bra slagläge. Vi ska samarbeta, men den interna fighten är helt öppen.

Flash är liksom sin teamkompis Göransson känd för att avsluta sina säsonger bättre än han inleder dem. Ändå startade han året med en andraplats i premiären på Sturup. Ytterligare en andraplats blev det sedan på Anderstorp.
– I år var ett undantag, men det kanske bara är positiv. Som det känns nu så har vi i alla fall ett bra läge att nå toppen.

Senaste nytt